Prună: Interceptările rămân în sistem, nu la SRI, să nu confundăm resursa umană cu o infrastructură

Datele obţinute în urma interceptărilor rămân în sistem şi vor putea fi accesate printr-un flux nemijlocit şi distinct de procurori şi poliţiştii judiciari, a spus ministrul Justiţiei Raluca Prună, care a adăugat totodată că prin OUG adoptată de Guvern se elimină "intervenţia resursei umane a SRI".

507 afișări
Imaginea articolului Prună: Interceptările rămân în sistem, nu la SRI, să nu confundăm resursa umană cu o infrastructură

Prună: Interceptările rămân în sistem, nu la SRI, să nu confundăm resursa umană cu o infrastructură

Ministrul Justiţiei a făcut această afirmaţie la finalul şedinţei Guvernului, vineri seara, atunci când jurnaliştii prezenţi la Palatul Victoria au întrebat-o dacă interceptările făcute până în prezent vor fi gestionate şi pe mai departe de SRI.

"Datele evident... şi datele rămân acolo, nu la SRI, datele rămân acolo, datele sunt stocate de un sistem, eu nu vreau să confundăm un... cum să zic, o resursă umană care este a SRI cu o infrastructură. Datele rămân în sistem", a spus Prună.

Jurnaliştii au insistat asupra subiectului şi au întrebat dacă ar fi corect spus "un sistem care era administrat şi este administrat de SRI", dar Raluca Prună a răspuns retoric că tocmai acest rol îl are OUG adoptată de Guvern, adică să elimine rolul SRI.

"Păi nu asta facem acum prin ordonanţa de urgenţă? Încercăm ca, printr-un flux nemijlocit şi distinct, să eliminăm orice intervenţie a resursei umane de la SRI şi să ne asigurăm că totul este controlat exclusiv de către poliţia judiciară şi procurori", a conchis ministrul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici