PSD a semnat noi protocoale cu PMP, UNPR, PNŢCD şi UDMR până în 2020

Conducerea PSD Maramureş a semnat noi protocoale de colaborare politică cu patru formaţiuni politice – PMP, UNPR, PNŢCD şi UDMR – până în anul 2020. Primele astfel de documente au fost încheiate după alegerile locale din 2016, scopul fiind ”asigurarea stabilităţii politice în judeţ”.

728 afișări
Imaginea articolului PSD a semnat noi protocoale cu PMP, UNPR, PNŢCD şi UDMR până în 2020

PSD a semnat noi protocoale cu PMP, UNPR, PNŢCD şi UDMR până în 2020

Potrivit unor comunicate ale PSD Maramureş transmise luni seară, în schimbul semnării acestor documente, social-democraţii vor sprijini cele patru formaţiuni politice din judeţ astfel încât reprezentanţii lor să acceadă în diverse funcţii în administraţie.

”Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, şi preşedintele PMP, Lucian Morar, au resemnat, luni, protocolul de colaborare politică şi administrativă până în anul 2020, în vederea asigurării stabilităţii politice în judeţul Maramureş şi realizarea unei administraţii publice performante şi eficiente. Protocolul mai prevede că, în ceea ce priveşte constituirea majorităţilor în cadrul consiliilor locale şi a Consiliului Judeţean Maramureş, acestea se vor realiza strict în favoarea cetăţeanului şi a comunităţilor locale. Totodată, PSD îşi menţine susţinerea pentru ca un reprezentant al PMP să ocupe poziţia de vicepreşedinte al CJ, funcţie rămasă vacantă după demisia lui Lucian Morar, care a ales să fie primar al oraşului Ulmeni, în urma alegerilor câştigate în iunie 2017”, se arată într-un comunicat al PSD.

Un prim protocol de colaborare între PSD şi PMP Maramureş a fost semnat în luna iunie 2016, după încheierea alegerilor locale în urma cărora PSD a fost desemnat câştigător la nivelul judeţului.

”Protocolul încheiat între PMP şi PSD a fost respectat în ultimul an şi jumătate”, se menţionează în documentul citat.

De asemenea, liderul PSD Maramureş a încheiat un protocol de colaborare cu omologul său de la PNŢCD, Ioan Doru Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, document care prevede ca cele două formaţiuni ”să coopereze, pe mai departe, în tot ce înseamnă activitatea politică desfăşurată la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş, precum şi în cadrul consiliilor locale, acolo unde cele două partide politice sunt reprezentate”.

”Totodată, cele două formaţiuni se vor consulta în toate chestiunile de interes judeţean major sau de interes comun care pot afecta, prin consecinţele lor, una dintre părţile semnatare. Protocolul între PSD şi PNŢCD a funcţionat fără probleme în ultimul an şi jumătate, atât la nivel politic cât şi administrativ, iar resemnarea acestuia reprezintă doar o nouă garanţie adusă maramureşenilor că cei pe care i-au ales să îi reprezinte în cele mai înalte foruri ale judeţului urmăresc interesul Maramureşului”, se arată în comunicatul referitor la PNŢCD.

PSD Maramureş a încheiat protocolul de colaborare politică şi cu UNPR, obiectivele acestuia privind susţinerea reciprocă în plan politic şi administrativ în judeţul Maramureş, respectiv susţinerea proiectelor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale de la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş.

Ultimul protocol al PSD Maramureş este cel semnat cu UDMR, formaţiune care se angajează să acorde susţinere, în continuare, reprezentantului PSD Maramureş pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar social democraţii vor susţine, pe mai departe, reprezentanţii UDMR în funcţia de viceprimar în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici