PSD Alba: Organizaţia noastră nu trebuie să organizeze alegeri, Dîrzu nu e interimar

PSD Alba susţine că nu este printre organizaţiile judeţene în care se vor organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte, deoarece în 2016 demisia lui Ioan Dîrzu nu a fost acceptată de conducerea partidului.

263 afișări
Imaginea articolului PSD Alba: Organizaţia noastră nu trebuie să organizeze alegeri, Dîrzu nu e interimar

PSD Alba: Organizaţia noastră nu trebuie să organizeze alegeri, Dîrzu nu e interimar

Potrivit unui comunicat transmis luni de PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu a fost ales preşedinte pentru un mandat de patru ani, iar organizaţia judeţeană nu se află printre filialele în care se vor organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte.

”Dorim să infirmăm ferm informaţiile apărute în presa locală conform cărora domnul preşedinte Dîrzu s-ar afla într-o situaţie de interimat, caz care ar determina alegeri anticipate în PSD Alba. Reamintim opiniei publice faptul că domnul Dîrzu a fost ales preşedinte al PSD Alba pe un mandat întreg de 4 ani conform art. 86 din Statutul Partidului Social Democrat. În urma alegerilor locale din 2016, dumnealui şi-a înaintat demisia de onoare Comitetului Executiv Naţional (CExN), demisia nefiind acceptată de echipa de conducere a partidului şi neproducând astfel efecte juridice. Ulterior, domnul preşedinte Ioan Dîrzu a fost reconfirmat în funcţie şi de organizaţia judeţeană”, se arată în comunicat.

Ioan Dîrzu şi-a înaintate demisia ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile locale din 2016.

CExN al PSD a stabilit, sâmbătă, la Neptun, să se organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte în 11 organizaţii judeţene conduse de lideri interimari, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a propus sâmbătă, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, să se organizeze alegeri judeţene pentru funcţia de preşedinte în toate filialele conduse de lideri interimari, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate participante la şedinţă.

Potrivit surselor citate, după ce CExN a admis propunerea lui Dragnea, preşedintele partidului le-a cerut liderilor judeţeni interimari ai PSD să înceapă chiar de săptămâna viitoare pregătirile pe plan local pentru organizarea de conferinţe judeţene de alegere a noilor preşedinţi.

Printre filialele vizate s-ar fi aflat şi Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici