PSD ar putea accepta un premier independent, dacă ia Internele şi Finanţele

PSD ar putea accepta, în cazul în care ar ajunge în situaţia de a negocia cu PNL formarea unui guvern de criză, un premier independent sau tehnocrat, cu condiţia de a deţine Internele şi Finanţele, pentru acest din urmă minister fiind vizat Florin Georgescu.

27 afișări
Imaginea articolului PSD ar putea accepta un premier independent, dacă ia Internele şi Finanţele

PSD ar putea accepta un premier independent, dacă ia Internele şi Finanţele (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, dacă o eventuală adoptare a moţiunii de cenzură ar duce la varianta unei negocieri cu PNL pentru formarea unui guvern de criză, social-democraţii vor accepta condiţia formulată de Crin Antonescu în ceea ce priveşte un premier independent sau tehnocrat.

Sursele citate au arătat că PSD nu vizează funcţia de prim-ministru, atât din calcule politice, legate de expunerea mediatică şi erodare electorală, cât şi din cauză că nu există, între liderii social-democraţi, un candidat de prim-ministru care să fie acceptat şi de PNL.

În ipoteza unui guvern PSD-PNL, aceleaşi surse au mai arătat că PSD va insista, în schimb, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru care secretarul general Liviu Dragnea pare a fi candidatul ideal, precum şi pentru Ministerul Finanţelor, funcţie pentru care ar fi vizat viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Văcăroiu.

Moţiunea de cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Textul moţiunii are 14 pagini. Textul moţiunii va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Semnatarii moţiunii de cenzură susţin că, în cazul trecerii acesteia, doresc să realizeze un guvern de criză, să organizeze alegeri anticipate în maximum şase luni şi să renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici