PSD atacă la CCR numirile interimare de la conducerile TVR şi SRR şi sesizează Comisia Europeană

PSD va sesiza la CCR numirile conducerilor interimare la TVR şi SRR şi va sesiza Comisia Europeană, anunţă preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu: „Mă refer la proceduri, nu la persoane”.

678 afișări
Imaginea articolului PSD atacă la CCR numirile interimare de la conducerile TVR şi SRR şi sesizează Comisia Europeană

Ciolacu, despre interimatele subite de la TVR şi SRR, decise de Parlament: Atacăm la CCR şi sesizăm Comisia Europeană

„Ieri s-au făcut nişte numiri, interimare, la radio şi la televiziune. O forţare a regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Vă spun în premieră: sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei pentru schimbările abuzive ale conducerilor televiziunilor publice din ţările respective.

Categoric vom sesiza a CCR aceste numiri interimare la TV şi la Radio. (...) Mă refer la proceduri, nu la persoane. La TVR nu am ce face, că este de notorietate aplicaţiile cu vrăjitoarele”, spune la DC News Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat precizează că PSD se va adresa şi Comisiei Europene.

„Cred că nu vor mai fi patru state investigate, ci cinci state investigate inclusiv România”, conchide Ciolacu.

Parlamentul a respins marţi rapoartele de activitatea ale TVR şi Radioului Public pe anii 2017, 2018 şi 2019 şi a demis conducerile celor două instituţii.

De asemenea, Legislativul a validat noile conduceri ale celor două instituţii.

Astfel, Ramona Săseanu a fost numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, iar Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
tvr,
srr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici