PSD Bucureşti a aprobat rezoluţia privind susţinerea candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale. Vanghelie: Trebuie să-l susţinem indiferent de supărările noastre în partid

PSD Bucureşti a aprobat, vineri, rezoluţia Consiliului Naţional lărgit al partidului care a avut loc la Craiova, prin care se angajează să susţină candidatura preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta, în alegerile prezidenţiale.

247 afișări
Imaginea articolului PSD Bucureşti a aprobat rezoluţia privind susţinerea candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale. Vanghelie: Trebuie să-l susţinem indiferent de supărările noastre în partid

PSD Bucureşti a aprobat rezoluţia privind susţinerea candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Consiliul Naţional lărgit al PSD ia act de decizia preşedintelui PSD, Victor Ponta, de a candida la funcţia de preşedinte al României. Organizaţiile PSD de la toate nivelurile susţin candidatura acestuia şi se angajează să întreprindă toate acţiunile de organizare şi mobilizare a membrilor în vederea câştigării alegerilor prezidenţiale", se arată în rezoluţia stabilită în Consiliul Naţional de la Craiova şi care a fost votată de Conferinţa PSD Bucureşti, organizată vineri la Romexpo.

Potrivit documentului, victoria lui Victor Ponta în alegerile prezidenţiale "va marca sfârşitul unui regim politic abuziv".

"Alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte al României garantează consolidarea reformelor bune întreprinse de actualul Guvern pentru relansarea economică, creare de noi locuri de muncă şi creşterea nivelului de trai", se mai spune în rezoluţie.

Preşedintele PSD Bucureşti, senatorul Ecaterina Andronescu, le-a spus social-democraţilor că, în perioada următoare, vor trebui să se mobilizeze pentru a-i asigura premierului Victor Ponta un avans de capital şi încredere încă din primul tur.

Congresul PSD s-a reunit, vineri, la Alba Iulia, pentru a valida candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezdenţiale.

De asemenea, conferinţele judeţene ale tuturor organizaţiilor PSD s-au întrunit, înaintea Congresului, pentru a valida candidatura lui Victor Ponta.

Legătura dintre Alba Iulia şi organizaţiile judeţene se face printr-un sistem de video-conferinţă, interactiv.

În 29 iulie, la Consiliul Naţional al PSD reunit la Craiova, Victor Ponta şi-a anunţat intenţia de candida la Preşedinţia României, Consiliul adoptând o rezoluţie prin care propune Congresului validarea candidaturii.

Victor Ponta îşi va lansa candidatura la prezidenţiale în 20 septembrie, de ziua sa, evenimentul fiind programat să aibă loc în Bucureşti, pe Arena Naţională, în faţa a zeci de mii de persoane.

Vanghelie: Trebuie să-l susţinem pe Victor Ponta indiferent de supărările noastre în partid

Preşedintele PSD Sector 5, Marian Vanghelie, le-a spus, vineri, participanţilor la Conferinţa PSD Bucureşti, că îl susţine pe Victor Ponta, indiferent de supărări, arătând că nu este fan Victor Ponta şi nu susţine pe nimeni „pe gratis” şi că îşi doreşte multe de la Ponta.

El a spus că la Orăştie i-a spus lui Ponta că se mai gândeşte dacă îl susţine, dar că acesta „a crescut frumos”.

„Suntem prezenţi aici pentru că trebuie să-l susţinem pe Victor Ponta indiferent de supărările noastre în partid, indiferent de supărările noastre în organizaţie, indiferent de ce s-a întâmplat în acestă perioadă. Îl susţinem pe Victor Ponta pentru că trebuie să ne luăm ţara înapoi, să o dăm românilor. România este a românilor şi nu a lui TTraian Băsescuşi a centrului dreapta”, a afirmat Marian Vanghelie.

El a susţinut că dreapta este interesată numai de companiile multinaţionale, numai de prieteniile lor şi nu de problemele cu care se confruntă societatea.

„Sunt îngrijorat de ce se întâmplă în societatea noastră, sunt îngrijoarat de ce se întâmplă în partidul nostru, sunt îngrijorat de se întâmplă în partidele politice, de deciziile politicienilor. Nu vă supăraţi. Nu văd liderii mari, nu văd lideri în societatea românească, ţara asta are nevoie de lideri şi să reuşim să atragem cât mai mulţi oameni pregătiţi profesional, este nevoie de un partid de stânga, de un preşedinte ca Victor Ponta”, a adăugat Vanghelie.

El a menţionat că nu este fan Victor Ponta, dar că acesta „a crescut frumos”.

„Vă spune un om care nu este fan Victor Ponta. Dar, m-am uitat în toată această perioadă: Victor Ponta a crescut foarte frumos, a crescut foarte bine. În toată această perioadă, în alegerile locale care sunt foarte grele, faptul că s-a dus ca un lider din judeţ în judeţ şi a spus lucrurile cu subiect şi predicat, asta înseamnă că este pregătit pentru această poziţie să candideze”, a mai spus Vanghelie.

El a arătat că trebuie ca în primul tur al alegerilor PSD să obţină minimum 45% şi, în 16 noiembrie, 6 milioane de voturi.

„Relaţiile pe care Victor Ponta a reuşit să şi le facă mă fac pe mine să mă gândesc că nu este acelaşi care a venit şi a dat nişte oameni afară din organizaţii. Sper să fie Victor Ponta pe care eu mi-l doresc. Îmi doresc un om de echipă, care să fie echilibrat, să nu aibă duşmănii şi să spună: stânga, dreapta, sunt preşedintele tuturor, nu mai vreau să vă bateţi între voi, nu mai vreau să vă faceţi dosare penale între voi, avem nevoie de tot ce înseamnă lider şi de stânga şi de dreapta”, a adăugat Vanghelie.

El a mai spus că nu mai vrea să vadă „această dezbinare nebună” şi să audă „de dimineaţa până seara tot felul de chestii, a mai murit unul, a mai plecat unul, a mai arestat unul, l-a mai dat pe unul afară”.

„Îmi doresc multe de la Victor Ponta. La Orăştie i-am spus că mă voi mai gândi dacă-l susţin. Da, nu susţin pe gratis deloc pe nimenea, vreau să înţeleagă şi Victor Ponta, de aceea această organizaţie este importantă. Victor Ponta nu poate să câştige fără dumneavoastră, şi fără cei de acasă care se uită la Antena3 şi fără cei de care nu i-a plăcut lui Victor Ponta de ei. Împreună trebuie să facem această echipă şi am să spun că o să fiu alături de Victor Ponta în campanie cu ceea ce am să pot eu, chiar dacă sunt tot felul de mesaje, de discuţii. Dumneavoastră m-aţi făcut să şi plâng, să şi râd şi m-aţi susţinut întotdeauna Am fost în numele dumneavosstră şi pentru dumeavostră alături de Victor Ponta şi mă voi bate şi îmi doresc să vină la partid, când va fi preşedinte, şi să spună: într-adevăr organizaţia de Bucureşti este cea mai puternică”, a mai spus Vanghelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici