PSD cere demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru

PSD solicită demisia de urgenţă a ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, considerând că acesta este "totalmente" depăşit de situaţie, în condiţiile în care pierderile raportate de fiermieri depăşesc "orice imaginaţie", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, senatorul Olguţa Vasilescu.

32 afișări
Imaginea articolului PSD cere demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru

PSD cere demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Noi vom propune un pachet legislativ pentru reglarea situaţiei din Agricultură. Până atunci, cerem în regim de urgenţă demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, pentru că este totalmente depăşit de situaţie", a precizat Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că acest an agricol a fost, din punct de vedere al rezervelor de apă, cel mai bun din ultimii zece ani, dar, din cauza neinmplicării Guvernului, pierderile raportate de fermieri depăşesc orice imaginaţie.

Olguţa Vasilescu a arătat că producţia de grâu este cu 40% mai mică decât cea estimată pentru anul 2010, din cauza neexecutării la timp a tratamentelor, a ploilor prelungite şi repetate în perioada de recoltare, a neasigurării unei cantităţi minime de motorină pentru uscarea grâului recoltat.

Senatorul PSD a precizat, de asemenea, că specialiştii în agricultură social-democraţi le recomandă fermierilor să nu vândă acum grâul, care are un preţ mic, întrucât preţul acestuia va creşte în câteva săptămâni, în condiţiile în care producţia de grâu din Rusia, Ucraina şi ţările vencine este compromisă din cauza secetei.

Olguţa Vasilescu a mai spus că la rapiţă s-au înregistrat pierderi între 30% şi 60% din cauza scuturării boabelor, iar culturile legumicole au fost comprimise din cauza ploilor şi a lipsei tratamentelor.

Producătorii agricoli şi sindicaliştii din agricultură au anunţat, miercuri, că vor începe protestele în toamnă, printre care un miting în Capitală, în 9 septembrie, la care sunt aşteptate 15.000 de persoane şi blocarea drumurilor naţionale în 23 septembrie, fiind nemulţumiţi de lipsa măsurilor de susţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici