PSD cere Guvernului să-şi asume politic obiectivele campaniei de vaccinare: 10,4 milioane de români imunizaţi până la toamnă, sau demisia

  • PSD solicită partidelor din coaliţia de guvernare să îşi asume politic obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români până în septembrie.
  • În cazul în care acest lucru nu se va realiza, PSD cere ca Guvernul Cîţu să demisioneze.
651 afișări
Imaginea articolului PSD cere Guvernului să-şi asume politic obiectivele campaniei de vaccinare: 10,4 milioane de români imunizaţi până la toamnă, sau demisia

Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliţia de guvernare să îşi asume politic obiectivul enunţat de premierul Cîţu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021. Eşecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului şi la formarea unei noi majorităţi parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia şi să relanseze economia, susţin social-democraţii.

De asemenea, PSD cere actualei puteri să îşi asume un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce priveşte încetarea restricţiilor odată cu creşterea nivelului de imunizare a populaţiei prin campania de vaccinare şi cu scăderea ratei de infectare.

„Declaraţiile contradictorii ale decidenţilor, lipsa de transparenţă în comunicare a Guvernului, blocarea şi disfuncţionalităţile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanţarea întârziată şi insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie şi de nesiguranţă generalizată, care afectează în mod dramatic viaţa cetăţenilor şi economia naţională. Iar acest lucru trebuie să înceteze”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Premierul Florin Cîţu a declarat săptămâna trecută că obiectul lui este ca până în luna septembrie în România să fie vaccinate 10,4 milioane de persoane.

„Ieri m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10 milioane 400 de mii de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dori şi să scăpăm de pandemie”, a declarat Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici