PSD, cu ochii pe PNL. Ce greşeală aşteaptă pentru a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a anunţat joi că PSD a decis depunerea unei moţiuni de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor publice şi nu măreşte punctul de pensie cu 40%.

231 afișări
Imaginea articolului PSD, cu ochii pe PNL. Ce greşeală aşteaptă pentru a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului

PSD, cu ochii pe PNL. Ce greşeală aşteaptă pentru a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului

”Biroul Permanent Naţional al partidului a aprobat depunerea unei moţiuni de cenzură în momentul în care Guvernul va modifica prin ordonanţă de urgenţă Legea pensiilor publice. În momentul în care o vor adopta, vom începe strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură”, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, după şedinţa BPN al PSD.

Ea a mai spus că i se pare inadmisibil ca Executivul să spună că nu are bani pentru majorarea pensiilor.

”Cerem Guvernului să respecte legea. Ei au cerut persoanelor vârstice să respecte legea, să nu mai iasă din casă să-şi vadă rudele. Este momentul în care şi guvernul trebuie să respecte persoanele vârsnice. Orice virgulă vor modifica în Legea pensiilor vor avea parte de moţiune de cenzură”, a mai spus Vasilescu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că decizia partidului e ca Parlamentul să lucreze şi în lunile iulie-august.

De asemenea, el a precizat că senatorii şi deputaţii social-democraţi vor depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Muncii şi Dezvoltării, Violeta Alexandru şi Ion Ştefan.

Potrivit legii pensiilor publice, punctul de pensie trebuie majorat cu 40% începând cu 1 septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici