PSD decide noua formulă de conducere. Dragnea ar dori eliminarea funcţiei de preşedinte executiv, promisă lui Zgonea

Liderii PSD se reunesc luni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a analiza rezultatele scrutinului intern, dar şi pentru a decide noua structură organizatorică, fiind posibilă înfiinţarea a patru posturi de prim-vicepreşedinte şi eliminarea funcţiei de preşedinte executiv, promisă lui Valeriu Zgonea.

523 afișări
Imaginea articolului PSD decide noua formulă de conducere. Dragnea ar dori eliminarea funcţiei de preşedinte executiv, promisă lui Zgonea

PSD decide noua formulă de conducere. Dragnea ar dori eliminarea funcţiei de preşedinte executiv, promisă lui Zgonea (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Şedinţa PSD urmează să înceapă la ora 16.00. Principalele două subiecte sunt analiza rezultatelor interne şi stabilirea noii structuri de conducere.

De altfel, Liviu Dragnea anunţa încă de duminică, înainte de anunţarea rezultatelor finale ale prezenţei, că social-democraţii trebuie să facă "o radiografie" a situaţiei din teritoriu, deoarece alegerile din PSD au fost şi un bun prilej de a testa capacitatea organizatorică a partidului. Astfel, fiecare lider de filială ar urma să facă o prezentare cu privire la situaţia din organizaţia pe care o conduce. Prezenţe foarte mari s-au înregistrat în judeţe precum Olt, Teleorman, Gorj şi Maramureş, în timp ce judeţul Cluj a avut cea mai slabă prezenţă. Liviu Dragnea a precizat că nu se impun sancţiuni, însă această analiză va arată foarte clar pe câţi membri activi poate miza PSD în acest moment, în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor.

Un subiect aprins se anunţă însă a fi cel al noii structuri de conducere. Liviu Dragnea anunţa săptămânile trecute că doreşte să facă echipă cu Valeriu Zgonea, acesta din urmă vizând poziţia de preşedinte executiv al formaţiunii, funcţie deţinută în trecut de Liviu Dragnea. Între timp, însă, potrivit unor surse social-democrate, liderul interimar al PSD a avansat în partid o nouă formulă de conducere, cu patru prim-vicepreşedinţi aleşi dintre vicepreşedinţii la nivel naţional, în funcţie de numărul de voturi obţinute la Congres. Această propunere ar veni la pachet cu eliminarea funcţiei de preşedinte executiv, respectiv "numărul doi" din partid.

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea ar prefera o variantă cu patru prim-vicepreşedinţi celei cu preşedinte executiv. Lui Valeriu Zgonea, care viza funcţia de preşedinte executiv, i s-ar fi promis un post de prim-vicepreşedinte, însă preşedintele Camerei Deputaţilor refuză propunerea.

Cel mai probabil, noua structură de conducere va fi supusă la vot în Comitetul Executiv Naţional. Potrivit aceloraşi surse, votul ar putea fi unul strâns, Zgonea fiind susţinut de un număr important de filiale, însă va avea greutate intervenţia lui Liviu Dragnea pe acest subiect.

Preşedintele interimar al PSD va mai propune o serie de modificări în structura de conducere, printre care şi impunerea unui număr minim de femei în noul Birou Permanent Naţional. Astfel, între 4 şi 6 femei ar urma să reprezinte PSD în noul for de conducere.

Deciziile luate luni de social-democraţi vor fi supuse aprobării Congresului de duminica viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici