PSD depune la ÎCCJ plângere penală împotriva Robertei Anastase, după votul la SRR şi SRTv

PSD intenţionează să depună la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru abuz în serviciu, reclamând votul "fraudulos" al Parlamentului la desemnarea preşedinţilor SRR şi SRTv.

45 afișări
Imaginea articolului PSD depune la ÎCCJ plângere penală împotriva Robertei Anastase, după votul la SRR şi SRTv

PSD depune la ÎCCJ plângere penală împotriva Robertei Anastase, după votul la SRR şi SRTv (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că juriştii partidului pregătesc o plângere penală împotriva Robertei Anastase.

Ea a precizat că plângerea penală ar putea fi introdusă săptămâna viitoare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

PSD o acuză pe Roberta Anastase de fals, uz de fals şi abuz în serviciu.

Vasilescu a afirmat că plângerea penală va face trimitere la "votul fraudulos" al Parlamentului, din 29 iunie, când au fost validaţi preşedinţii SRR, respectiv SRTv, şedinţa celor două Camere fiind condusă de Anastase.

PSD invocă încălcarea Regulamentelor celor două Camere şi Regulamentul şedinţelor comune, precum şi Legea 41/1994, privind organizarea şi funcţionarea societăţilor publice de radio şi televiziune.

"S-a constatat că în urne erau doar 220 de bile, în condiţiile în care Anastase a anunţat prezenţa şi votul a 236 de parlamentari. Dacă au fost doar 220 de voturi, nu a existat cvorum. În al doilea rând, procesul-verbal de constatare a rezultatelor nu a fost semnat de reprezentanţii PSD şi PNL în cele două Birouri Permanente. Procesele verbale trebuia semnate de toţi cei 26 de membri ai Birourilor Permanente, semnăturile celor 12 de la PDL şi UDMR nefiind majoritare. Deşi fraudulos, votul a fost validat de Roberta Anastase, care se comportă astfel doar pentru a satisface interesele unui partid de gaşcă", a mai spus Vasilescu.

Parlamentarii PSD şi PNL s-au retras, marţi, din plenul reunit, după ce PDL şi UDMR au decis, prin votul majoritar, ca votul pentru funcţia de preşedinte al SRTv să fie dat după aflarea votului pentru şefia radioului public.

Ovidiu Miculescu, propus de CA al SRR pentru funcţia de preşedinte al instituţiei, a fost invalidat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului, în condiţiile în care PSD şi PNL nu au participat la vot.

Plenul reunit al Parlamentului a validat, marţi seară, cu majoritate de voturi, candidatura lui Demeter Andras Istvan pentru funcţia de preşedinte-director general al SRR. Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL), Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul reunit cu 237 de voturi "pentru" şi doar două voturi "împotrivă".

Alexandru Lăzescu, propus de CA al SRTv pentru preşedinţia instituţiei, a fost validat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului. Potrivit secretarului Senatului Gheorghe David care a citit procesul verbal, Lăzescu a fost validat cu unanimitate de voturi, adică 238. La votul secret exprimat de parlamentari pentru preşedintele TVR au lipsit deputaţii PSD şi PNL, care au părăsit sala.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici