PSD depune o nouă moţiune. Ce ministru este vizat de acţiunea social-democraţilor

PSD depune o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, considerând că există un pericol real în ceea ce priveşte securitatea alimentară, a declarat, joi, preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

216 afișări
Imaginea articolului PSD depune o nouă moţiune. Ce ministru este vizat de acţiunea social-democraţilor

PSD depune o nouă moţiune. Ce ministru este vizat de acţiunea social-democraţilor

Ciolacu a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că PSD a decis să depună, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

„Săptămâna viitoare depunem o moţiune simplă la adresa domnului ministru Oros, la Camera Deputaţilor. Pericolul asupra securităţii alimentare a României în acest moment este unul real. Vă reamintesc că România nu mai produce pesticide, îngrăşăminte sau seminţe. Vedem că, în continuare, nu se ia nicio măsură în această zonă, nu încercăm să promovăm produsele româneşti şi autohtone, atât tradiţionale, cât şi cele produse cu materie primă chiar importată, nu vedem un program coerent în acest moment din partea Ministerului Agriculturii”, spune Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai spus că românii nu îşi pot permite „această incapacitate a Guvernului de a gestiona una dintre cele mai mari, cele mai importante probleme ale unui stat”.

Preşedintele PSD susţine că Guvernul este inconştient fiindcă este aproape să provoace o criză a producţiei alimentare a ţării în plină pandemie. “Am vrut să avem această discuţie pentru că situaţia în agricultură este foarte gravă. Guvernele de dreapta au băgat agricultura românească în faliment, în mai puţin de un an şi jumătate! Este un dezastru generalizat de la un capăt la altul! Vom ajunge să importăm în curând 100% din tot ce înseamnă mâncare dacă Guvernul nu se trezeşte şi nu ajută fermierii!”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul întâlnirii.

Liderul PSD a făcut şi un top al loviturilor mortale aplicate de guvernarea Dreptei celor care muncesc în zona agricolă şi în industria agro-alimentară. “Măsurile aberante ale Guvernului au lovit deopotrivă atât în marii producători, cât şi în fermierii mici. Nu au dat nici acum banii pentru despăgubirile pentru secetă, ţin târgurile de animale închise şi nu fac absolut nimic pentru ca românii să poată cumpăra produse româneşti! Au desfiinţat zeci de programe de sprijin, au subfinanţat investiţiile în irigaţii şi au stopat tot ce înseamnă sprijin pentru producţia autohtonă!”, a arătat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va continua să-i apere pe fermierii şi producătorii agricoli. “Alături de colegii mei am luat decizia să depunem în perioada imediat următoare o moţiune împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Ministrul Oros şi prim-ministrul Cîţu trebuie să le spună românilor ale cui interese le reprezintă prin bătaia de joc la adresa producătorilor români! De ce condamnă România la dependenţă de produse de import? De ce pun în pericol securitatea alimentară a ţării? Dar nu este suficient ca Oros să plece! Trebuie să reparăm urgent ceea ce guvernele de dreapta au distrus!

Agricultura românească are nevoie de irigaţii, are nevoie de utilaje performante, are nevoie de centre de colectare, prelucrare si desfacere astfel încât produsele romaneşti să ajungă la consumatori. Pe scurt, agricultura românească are  nevoie ca Guvernul să le fie un partener, nu un inamic”, a declarat liderul PSD.

De asemenea, parlamentarii PSD din comisiile de specialitate din Parlament vor depune o serie de proiecte legislative pentru sprijinirea agriculturii şi dezvoltarea satului românesc. “Nu putem permite ca incapacitatea guvernului să pună în pericol sute de mii de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural, şi în acelaşi timp să ameninţe securitatea alimentară a României! Aceste iniţiative legislative vor avea ca bază propunerile venite din partea asociaţiilor şi federaţiilor din industrie, din partea celor care muncesc de dimineaţă până seară pământul”, a anunţat Marcel Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici