PSD: Fumul alb anunţat sâmbătă era de la trabucurile pufăite la negocieri

  • Partidul Social-Democrat ironizează rezultatele negocierilor avute de PNL, USRPLUS şi UMDR şi spune că „fumul alb anunţat era de fapt de la trabucurile pufăite”.
  • Reacţia vine după ce Dragoş Pîslaru (USRPLUS) anunţa sâmbătă: Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliţiei.
884 afișări
Imaginea articolului PSD: Fumul alb anunţat sâmbătă era de la trabucurile pufăite la negocieri

FOTO: 1 Alegerea Papei Francis 13 martie 2013/ 2- Negocieri PNL USR UDMR 12 decembrie 2020

„Se demonstrează că fumul alb anunţat ieri cu mare pompă de reprezentanţii CDR 2.0 era, de fapt, de la trabucurile pufăite la negocieri. Oricât de priceput ar fi bucătarul de la Vila Lac 1, foamea de funcţii şi setea de putere nu s-au stins nici după 2 zile de discuţii!”, au scris duminică reprezentanţii PSD pe pagina de Facebook a partidului.

Aceştia susţin că singura soluţie acum este ca preşedintele Klaus Iohannis să lase PSD să strângă o majoritate în jurul lui Alexandru Rafila.

„Singura şansă pentru ca gaşca pierzătorilor să ajungă la consens este formarea unui Guvern cu 2 premieri şi a unui Parlament cu cel puţin 3 camere, să ajungă la toată lumea! Singura soluţie rezonabilă pentru România este ca Iohannis să nu mai ignore Constituţia şi să lase PSD, partidul care a câştigat alegerile, să strângă o majoritate în jurul profesorului Alexandru Rafila”, se mai arată în mesajul social-democraţilor.

Într-o postare pe Facebook, Dragoş Pîslaru (USRPLUS) anunţa sâmbătă primul succes al negocierilor de sâmbătă dintre USRPLUS, PNL şi UDMR.

„Fum alb pe primul capitol din Programul comun de Guvernare al coaliţiei USRPLUS-PNL-UDMR. Şi ce capitol fain pentru o revoluţie a bunei guvernări - capitolul legat de digitalizare!!! Suntem pe drumul cel bun pentru o Românie orientată spre viitor”, a scris fostul ministru al Muncii.

Negocierile dintre liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR s-au blocat duminică dimineaţa, la scurt timp după reluarea discuţiilor. Surse politice spun că la Cotroceni partidele ar putea merge cu două propuneri de premier.

Cele trei partide nu au reuşit să cadă de acord asupra împărţirii funcţiilor de premier, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al Senatului.

Liderii celor trei partide au convenit să se vadă marţi, după consultările de la Cotroceni care sunt programate luni. Potrivit surselor apropiate negocierilor, fiecare partid va merge la discuţiile cu Klaus Iohannis cu propria propunere de premier, Florin Cîţu din partea PNL şi Dacian Cioloş, susţinut de USR-PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici