PSD intră în şedinţe. Social-democraţii se reunesc pentru desemnarea unui interimar la CONDUCEREA partidului şi ocuparea posturilor lipsă din Cabinetul Dăncilă/ Încep negocierile pentru conducerea Camerei Deputaţilor

PSD va avea şedinţa Biroului Permanent Naţional marţi, ora 11.00, la Parlament. De la 18.00 social-democraţii vor participa la întrunirea CEx. La cele două reuniuni, PSD va analiza rezultatul obţinut de formaţiune la europarlamentare şi calea de urmat după condamnarea lui Liviu Dragnea.

1984 afișări
Imaginea articolului PSD intră în şedinţe. Social-democraţii se reunesc pentru desemnarea unui interimar la CONDUCEREA partidului şi ocuparea posturilor lipsă din Cabinetul Dăncilă/ Încep negocierile pentru conducerea Camerei Deputaţilor

PSD intră în şedinţe. Social-democraţii se reunesc pentru desemnarea unui interimar la CONDUCEREA partidului şi ocuparea posturilor lipsă din Cabinetul Dăncilă/ Încep negocierile pentru conducerea Camerei Deputaţilor

„Vreau să precizez faptul că suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum în colo, mâine am convocat Biroul Permanent Naţional la ora 11:00, CEX la ora 18:00. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să îi facem şi cum putem acţiona în perioada următoare, într-un mod unitar, într-un mod în care să arate unitatea PSD”, a afirmat luni Viorica Dăncilă, la finalul unei şedinţe de urgenţă la sediul partidului din Băneasa, convocată după condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea.

Premierul a reinterat faptul că nu îşi va da demisia din fruntea Guvernului, în ciuda solicitărilor unora sau altora. Dăncilă a adăugat că va respecta decizia luată de Parlament în urma unei moţiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă.

Potrivit unor surse din PSD Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al formaţiunii, va prelua interimar şefia partidului până la Congresul care ar urma să aibă loc în prima parte a lunii iunie. 

În privinţa miniştrilor lipsă din Guvernul său, după ce Iohannis a respins nominalizările PSD, premierul Dăncilă insistă asupra remanierii şi nu restructurării Guvernului.

Ministerele fără conducere sunt Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniştri, Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Brăiloiu, precizând că este vorba despre proasta guvernare şi justiţia, pe care a catalogat-o sub asaltul PSD.

Camera Deputaţilor urmează să vacanteze locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al instituţiei, iar între partide vor avea loc negocieri politice.

PSD a rămas fără lider, după ce Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autorităţile vor decide la ce penitenciar îşi va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit rezultatelor parţiale furnizate de Biroul Electoral Central, PNL a câştigat alegerile pentru Parlamentul European, urmat de PSD şi Alianţa USR-PLUS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici