PSD, Ioanei Mihăilă: ”Ne-aţi pus aceeaşi placă birocratică, cu frânturi de adevăr şi multă manipulare”

Social-democraţii o critică pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, pentru raportul privind decesele de Covid-19: „Ne-aţi pus aceeaşi placă birocratică, cu frânturi de adevăr şi multă manipulare”.

251 afișări
Imaginea articolului PSD, Ioanei Mihăilă: ”Ne-aţi pus aceeaşi placă birocratică, cu frânturi de adevăr şi multă manipulare”

„V-am urmărit şi vineri, la conferinţa de presă. Şi astăzi. Cu foarte mare atenţie! Şi nu ştiu de ce să mă îngrozesc mai tare! Mai întâi, este şocant cinismul cu care vorbiţi despre românii morţi de COVID... Ca despre nişte stocuri de mărfuri! Apoi, este greţoasă viteza cu care, din apostolii transparenţei, aţi devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o dramă naţională ca pe o birocratică înşiruire de erori umane! Aţi inventat <cifrele agregate> în locul adevărului simplu şi clar. Adevăr pe care îl aşteptau şi îl meritau miile de familii care şi-au pierdut un om drag în timpul pandemiei...”, spune Sorin Grindeanu.

El afirmă că, în urmă cu câteva săptămâni, aflarea adevărului era pentru USR-PLUS „o chestiune de viaţă şi de moarte”.

Pentru care cereaţi demisia premierului Cîţu. Azi, îngroparea adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloş! De ce? Simplu! Între timp, au apărut câteva sute de posturi bănoase la şefiile şi prin consiliile de administraţie ale spitalelor ţării... Care au devenit brusc prioritatea voastră existenţială! De aceea, aţi pus în balanţă măreţele percepte pe care le-aţi tot predicat... Într-o parte, erau 5000, 7000 sau 10000 de morţi ascunşi!... În cealaltă parte, nişte joburi la stat, foarte bine plătite! Ce a ales să facă USR-PLUS este astăzi o întrebare retorică... Aţi decis să vă înmormântaţi principiile... Banii... din joburile foarte bine plătite, de stat, pe care le înfieraţi ritualic pe când eraţi în Opoziţie, au devenit brusc... extrem de interesanţi! Aţi făcut un pseudo-raport, pervers şi ticălos, din care aflăm că nimeni nu e de vină. Mai aveaţi puţin şi scriaţi – negru pe alb - că morţii sunt singurii răspunzători!”, adaugă prim-vicepreşedintele social-democrat.

Sorin Grindenu aminteşte că Ioana Mihăilă a avut salariul minim la clinica sa.

„Am crezut că măcar astăzi, din respect pentru milioanele de români, veţi veni în faţa Parlamentului şi veţi spune numărul exact al oamenilor care au murit de COVID. Şi numele vinovaţilor din administraţia ţării care au ascuns aceste date opiniei publice! Aşa ar trebui să arate concluziile unui raport profesionist. Date concrete. Exacte! Cine şi unde a greşit! Şi cum plăteşte pentru greşeala făcută! În loc de aşa ceva, ne-aţi pus aceeaşi placă birocratică, cu frânturi de adevăr şi multă manipulare. Totuşi, după ziua de azi avem totuşi două certitudini: prima, transparerenţa a fost doar un slogan de campanie. A doua, că - din raţiuni politico-financiare - pentru alianţa USR-PLUS adevărul nu mai contează. Pentru banii aceia mulţi, din tot felul de posturi şi consilii de administraţie, aţi ales minciuna, în defavoarea adevărului. Pentru bani şi propriile interese aţi ascuns numărul real al deceselor de COVID. Pentru că, în final, banii şi interesele voastre sunt cele care au contat întotdeauna. Nu adevărul! Nu transparenţa! Nu viaţa şi sănătatea românilor! Acestea au fost doar nişte lucruri care dădeau bine în campanie”, conchide social-democratul.

Anterior, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat raportul pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID realitat de comisia MS.

„Am decis să prezit datele din raport în cel mai transparent mod, aşa cum am decis să fac public raportul”, a spus Mihăilă.

Ea a fost invitată în Camera Deputaţilor, la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, să prezinte „Raportul preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor de Covid-19 şi clarificarea diferenţelor dintre sistemele de raportare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici