PSD Mehedinţi: Nicolicea, într-o acţiune de forţă, a încercat să preia sediul organizaţiei judeţene

PSD Mehedinţi se disociază "ferm" de comportamentul deputatului Eugen Nicolicea, susţinând că acesta, "într-o acţiune de forţă", a încercat, miercuri seară, să preia sediul organizaţiei judeţene a partidului.

113 afișări
Imaginea articolului PSD Mehedinţi: Nicolicea, într-o acţiune de forţă, a încercat să preia sediul organizaţiei judeţene

PSD Mehedinţi: Nicolicea, într-o acţiune de forţă, a încercat să preia sediul organizaţiei judeţene (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne exprimăm regretul, totodată, pentru faptul că organizaţia judeţeană a partidului este târată, fără voia ei, într-un scandal provocat de oameni care nu mai sunt membri ai PSD Mehedinţi", precizează comunicatul semnat de Adrian Duicu, preşedintele PSD Mehedinţi şi de Marius Screciu, liderul PSD Drobeta Turnu Severin.

Reprezentanţii organizaţiei judeţene a PSD au sesizat organele de poliţie asupra celor întâmplate, "legea fiind singura care trebuie să îşi spună cuvântul în astfel de situaţii şi nicidecum persoane particulare", se mai arată în comunicat.

Deputatul independent Eugen Nicolicea a declarat, joi, că în sediul PSD Mehedinţi se aflau angajaţi ai biroului său parlamentar şi ai fundaţiei al cărei preşedinte este, şi nu el, susţinând că imobilul aparţine fundaţiei respective, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nicolicea spune că nu s-a aflat în sediul PSD din Drobeta Turnu Severin

Deputatul independent Eugen Nicolicea a susţinut, joi, într-o declaraţie acordată corespondentului MEDIAFAX, că nu s-a aflat în sediul PSD din Drobeta Turnu Severin, în noaptea de miercuri spre joi şi că scandalul care a avut loc în clădire ar fi fost pus la cale de oamenii lui Adrian Duicu, preşedintele PSD Mehedinţi.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, deputatul Eugen Nicolicea a mai declarat că imobilul aparţine fundaţiei al cărei preşedinte este, iar în încăperea încuiată se aflau angajaţi ai propriului birou de parlamentar independent care îşi desfăşoară activitatea în clădire, precum şi angajaţi ai fundaţiei.

"E cam greu să te baricadezi singur cu lacătul pus pe dinafară. S-a spus că n-au vrut să iasă! Nu aveau cum să iasă dacă era lacătul pus la uşă! Au pus ei lacătul pe uşă, l-au spart tot ei", a afrmat Nicolicea referindu-se la membrii PSD şi apropiaţi ai actualului preşedinte al PSD Mehedinţi.

Fostul preşedinte al filialei PSD Mehedinţi Eugen Nicolicea, în prezent deputat independent, a mai spus că apropiaţii lui Adrian Duicu au pus tot scandalul la cale ca să îl scoată de pe propria proprietate, pe care el a pus-o la dispoziţie când era preşedinte al PSD Mehedinţi pentru sediu, dar pe care nu a revendicat-o acum deşi filiala nu şi-a plătit cheltuielile de chirie.

Un membru PSD a sunat la Poliţie reclamând că Nicolicea nu vrea să părăsească imobilul

Într-un comunicat remis, joi, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Mehedinţi se arată că o echipă operativă completă s-a deplasat, în cursul dimineţii, la sediul PSD şi a deschis o anchetă, atât cu privire la conflictul spontan izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, cât şi cu privire la sesizarea referitoare la distrugere şi tulburarea de posesie.

Mai mulţi poliţişti din Drobeta Turnu Severin au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în încercarea de a aplana un conflict izbucnit la sediul filialei judeţene a PSD Mehedinţi, după ce un membru PSD a sunat la Poliţie reclamând că deputatul Eugen Nicolicea nu vrea să părăsească imobilul.

Potrivit unor surse din PSD Mehedinţi, scandalul a început miercuri seară, când deputatul Eugen Nicolicea, fost membru PSD, ar fi venit, împreună cu fratele său, la sediul PSD să participe la o şedinţă de partid, iar membrii PSD nu i-au permis acest lucru.

Aceleaşi surse au precizat că, după şedinţă, când au vrut să închidă sediul, deputatul Eugen Nicolicea, împreună cu fratele său, Liviu Nicolicea, şi cu alte patru persoane nu ar fi vrut să părăsească sediul şi ar fi fost încuiaţi cu lacătul în sediul filialei.

Membrii PSD au sunat apoi la Poliţie şi l-au reclamat pe Nicolicea, la faţa locului ajungând mai mulţi poliţişti care au încercat să deblocheze uşa, după ce câţiva membri ai formaţiunii au spart lacătul şi câteva geamuri în încercarea de a-l scoate pe deputat din sediu.

Şeful Poliţiei Drobeta Turnu Severin, comisarul Stelian Niţă a declarat presei, căreia nu i s-a permis accesul în sediu, că în imobil nu se află deputatul Eugen Nicolicea, iar apelul la Poliţiei ar fi fost o "glumă proastă".

"Până la urmă a fost o glumă proastă care ne-a alarmat. Nu este niciun deputat înăuntru!", a spus şeful Poliţiei Drobeta Turnu Severin.

La rândul său, Constantin Câtu, membru PSD Mehedinţi, a declarat că în sediu s-ar afla totuşi deputatul Eugen Nicolicea, fratele acestuia, Liviu Nicolicea şi alţi patru fosti membri ai filialei judeţene PSD Mehedinţi, dar că nu vor să părăsească imobilul.

În jurul orei 2.00, din sediul filialei partidului a ieşit Liviu Nicolicea, dar care a refuzat să facă vreo declaraţie presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici