PSD Mureş: Ne-a surprins, e onorant că Raed Arafat apare pe pliantele de susţinere a lui Victor Ponta

Liderul PSD Mureş, Vasile Gliga, se declară surprins de pliantele electorale primite de la nivel central, în care apare şi Raed Arafat drept susţinător al lui Victor Ponta, Gliga spunând că pentru PSD Târgu Mureş aceasta înseamnă ”un mare ajutor pentru a mai scoate câteva voturi” pentru premier.

917 afișări
Imaginea articolului PSD Mureş: Ne-a surprins, e onorant că Raed Arafat apare pe pliantele de susţinere a lui Victor Ponta

PSD Mureş: Ne-a surprins, e onorant că Raed Arafat apare pe pliantele de susţinere a lui Victor Ponta

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a declarat într-o conferinţă de presă, că organizaţia a primit, marţi, de la nivel central, mai multe materiale electorale, printre care şi pliante care l-au surprins, întrucât printre personalităţile care îl susţin pe Victor Ponta apare şi Raed Arafat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că este sigur că staff-ul de campanie al PSD nu l-a pus pe pliant pe Raed Arafat fără a-i obţine acceptul în acest sens.

"Am primit şi noi astăzi pliantele, chiar ne-au surprins. Pentru noi, pentru mureşeni, înseamnă mult. Chiar am cerut o confirmare a unui interviu, sunt convins că staff-ul de campanie sigur nu l-a pus pe pliant fără acceptul dânsului. E onorant, pentru credibilitatea pe care-o are, pentru că a făcut SMURD, ştiţi bine că a ieşit lumea în stradă în 2012 să-l apere. Pentru Târgu Mureş şi pentru PSD Târgu Mureş înseamnă un mare ajutor, pentru a mai scoate câteva voturi pentru Victor Ponta în Târgu Mureş şi în judeţ. Sunt convins că nu a fost trecut nimeni acolo fără acordul personal. Nu se face asta. (...) Sunt convins că nu-şi asumă nimeni riscul, la PSD, să iasă domnul Arafat să zică că nu i-au cerut acordul", a declarat Gliga.

Preşedintele PSD Mureş a adăugat că au existat discuţii similare în timpul alegerilor parlamentare din 2012, când candidatul PSD Târgu Mureş la Camera Deputaţilor Florin Buicu, şi-a scris pe afişe că e consilier personal al lui Raed Arafat (pe atunci ministru al Sănătăţii - n.r.), Buicu fiind acuzat de contracandidatul său de la PDL Doru Oprişcan că a folosit abuziv numele lui Arafat în campania electorală.

Atunci, Oprişcan a susţinut că există o înregistrare audio în care Raed Arafat afirmă că Florin Buicu nu e consilierul său personal.

"Au fost aceleaşi discuţii, tocmai de aceea, am zis că nu, sigur nu va ieşi de data aceasta, pentru că nu se face, la nivelul acesta. Probabil, dacă nu era în Guvern, dacă nu era Ponta premier, se puteau face speculaţii. Vom încerca să avem şi un interviu, o declaraţie a lui Arafat direct pentru târgumureşeni", a mai arătat Gliga.

Subsecretarul de stat Raed Arafat din MAI este iniţiatorul SMURD, pe care l-a fondat la Târgu Mureş.

Pe pliantele electorale ale PSD apar fotografiile a 24 de personalităţi, cu mesajul ”Şi noi votăm Victor Ponta, preşedintele care uneşte”. Între personalităţile care apar pe pliante se numără Raed Arafat, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, Radu Beligan, Florina Cercel, Marius Bodochi, Irinel Popescu, Leonard Doroftei, Gheorghe Turda, Tudor Gheorghe, Costel Constantin, Nicu Alifantis, Gabriela Szabo, Helmuth Duckadam, Ioan Holender, Vasile Stângă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici