PSD nu mai are niciun reprezentant în Consiliul Local Bacău, după demisia celor doi consilieri

Consiliul Local (CL) Bacău nu mai are în componenţă niciun membru PSD, după ce cei doi consilieri ai acestei formaţiuni au demisionat pe motiv că "vocea lor nu este ascultată" de majoritatea PNL, iar partidul nu a propus alte persoane în locul acestora.

165 afișări
Imaginea articolului PSD nu mai are niciun reprezentant în Consiliul Local Bacău, după demisia celor doi consilieri

PSD nu mai are niciun reprezentant în Consiliul Local Bacău, după demisia celor doi consilieri (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Cei doi consilieri locali ai PSD din Consiliul Local Bacău au demisionat din funcţii în urma unei decizii pe linie politică, după ce conducerea organizaţiei municipale a partidului a decis să nu mai aibă niciun reprezentant în CL.

Renunţarea la funcţii a celor doi consilieri, Zvetalana Zaharia şi George Bogatu, vine ca urmare a faptului că o serie de propuneri făcute în cadrul CL nu au fost validate de majoritatea deţinută de PNL.

Potrivit conducerii Organizaţiei Municipale a PSD Bacău, "picătura care a umplut paharul" este neadoptarea unui proiect de hotărâre prin care consilierii social-democraţi propuneau ca blocul cu locuinţe de serviciu pentru medici să fie dat în folosinţă înainte de finalizarea Spitalului Municipal Bacău.

"Este ceva aberant ca acel bloc să stea neutilizat pe motiv că este doar pentru medicii viitorului Spital Municipal Bacău, la care lucrările sunt oprite de un an, iar construcţia este realizată în procent de 70. Noi am propus ca apartamentele din acel imobil să fie date tuturor medicilor din reţeaua publică care activează în municipiul Bacău, inclusiv cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Nu era un proiect de partid, ci doream să sprijinim toţi medicii care doresc să vină să lucreze în Bacău, ceea ce ar fi fost un câştig pentru comunitate", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Bacău, Cosmin Necula.

Potrivit acestuia, PSD se retrage definitiv în actuala legislatură din CL Bacău, urmând ca propunerile de proiecte pentru municipiu să se facă prin intermediul populaţiei.

"Neadoptarea acelui proiect cu medicii a fost picătura care a umplut paharul. În condiţiile în care vocea consilierilor nu mai este ascultată în Consiliul Local, nu vedem care ar mai fi rostul nostru în această structură. De aceea, pe viitor, vom acţiona politic doar prin iniţiative cetăţeneşti. Vom strânge câte 7.000 de semnături pentru fiecare proiect pe care îl vom iniţia, pentru ca apoi să fie dezbătut în CL", a adăugat deputatul Cosmin Necula.

La alegerile din 2012, conform site-ului Primăriei Bacău, CL Bacău era format din 14 consilieri USL şi câte trei de la PDL, PPDD şi PER.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici