PSD pierde un deputat care trece la partidul lui Ponta, PRO România

Ion Mocioalcă a anunţat, luni, pe Facebook, că şi-a dat demisia din PSD, respectiv şi-a depus adeziunea la PRO România. El le-a cerut celor „care se vor supăra de acest gest politic” să nu caute explicaţii „în ocultele statului paralel, în false dosare”.

2027 afișări
Imaginea articolului PSD pierde un deputat care trece la partidul lui Ponta, PRO România

Ion Mocioalcă şi-a dat demisia din PSD şi a trecut la PRO România

„După 24 de ani de politică activă, de valori susţinute, de victorii şi înfrângeri, în şi pentru Partidul Social Democrat, am decis astăzi să mă despart de drumul pe care partidul a luat-o. Numai în cel mai crunt sistem, totalitarismul comunist din epoca lui Stalin, se spunea că deviaţionistul este acela care merge înainte atunci când partidul o ia la dreapta. Eu prefer să menţin acelaşi drum pe care l-am urmat de 24 de ani alături de PSD. Numai că astăzi PSD merge pe alt drum. Eu vreau să merg în continuare într-un partid social democrat european, pro-american, preocupat de agenda românilor şi nu de răfuieli politice şi de agende personale”, a precizat Ion Mocioalcă.

El le-a cerut să „nu se caute explicaţii în ocultele statului paralel, în false dosare celor care se vor supăra de acest gest politic”.

„Le sugerez tuturor celor care se vor supăra de acest gest politic, să nu caute explicaţii în ocultele statului paralel, în false dosare, în vanităţi rănite sau în lupte politice trecute sau prezente. Să caute explicaţii în viitor, în ceea ce se construieşte astăzi în PSD şi pe lângă PSD. Să se gândească bine la experienţa altora care s-au crezut nemuritori şi s-au jucat iresponsabil cu puterea, ajungând în final victimele propriei lor puteri.Sunt mai mult decât convins că majoritatea zdrobitoare a colegilor mei îmi împărtăşesc opiniile şi valorile. Poate nu au încă determinarea şi curajul unui gest în acest sens. Sunt foarte convins că viitorul foarte apropiat ne va aduce într-un fel sau altul din nou împreună.”, a subliniat Mocioalcă.

În acest context, Ioan Mocioalcă a anunţat că va trece la partidul PRO România.

„Având în vedere toate cele de mai sus, precum şi multe altele, mi-am depus demisia din PSD şi adeziunea la grupul parlamentar în care regăsesc valorile pe care le-am susţinut şi le susţin în continuare. La PRO România.Voi fi în politică şi voi face politică aşa cum ştiţi că s-a întâmplat în ultimii 24 de ani şi voi încerca la fel de mult să nu dezamăgesc”, a conchis Ion Mocioalcă.

El precizează că s-a înscris în PSD în urmă cu 24 de ani.

”O perioadă lungă de timp. În plan politic, în toată această perioadă, am avut parte de suişuri şi coborâşuri, de realizări şi eşecuri. În plan personal am avut şansa să cunosc oameni admirabili şi să leg multe prietenii. Au trecut 24 de ani şi am rămas loial valorilor în care am crezut şi în care cred cu tărie. Am intrat în PSD pentru că am crezut că locul României este alături de Europa şi SUA, că românii au dreptul la o viaţă decentă, la un sistem de educaţie care să le dea tinerilor şansa succesului în lumea globală, la un sistem de sănătate performant, la străzi şi autostrăzi care să conecteze România de economiile occidentale.”, a scris Ion Mocioalcă, luni, pe Facebook.

Ion Mocioalcă a precizat că de-a lungul carierei sale politice a participat la încheierea negocierilor de aderare la UE.

„În toţi aceşti ani am fost martorul unor evoluţii remarcabile, evoluţii care nu ar fi fost posibile fără lideri remarcabili, lideri capabili, cu nimic mai prejos faţă de elita politică occidentală, lideri de care am fost mândru chiar şi atunci când deciziile lor răneau orgolii. Am avut parte de lideri capabili să confrunte realităţile politice interne şi internaţionale cu înţelepciune şi eleganţă, scoţându-ne din izolare când a fost cazul, cu demnitate, făcându-ne mândri că suntem parte a unei echipe. Am fost împreună când Guvernul României a încheiat negocierile de aderare la Uniunea Europeană, când România a devenit parte a NATO, când am luptat cu deciziile nedrepte de tăieri de salarii şi pensii. Am fost împreună când am câştigat alegeri şi când am pierdut.”, a precizat Ion Mocioalcă.

Mocioalcă susţine că a făcut ca organizaţia judeţeană PSD Caraş Severin să fie acum una puternică.

„Cei care mă cunosc mai bine ştiu că eu vin din Caraş Sverin, din Banatul Montan. Nu din Oltenia, nu din Muntenia, nu din Moldova. Vin dintr-o regiune istorică în care de 24 de ani, de când sunt foarte implicat în politică, au existat confruntări politice şi electorale adevărate. Colegii din Ardeal pot înţelege exact la ce mă refer. Am reuşit să câştig serii întregi de alegeri în ultimii ... ani şi numai bănăţenii şi ardelenii din PSD pot înţelege exact ce efort au presupus aceste victorii. Ele, însă, au făcut ca organizaţia judeţeană PSD Caraş Severin să fie acum una puternică. Am reuşit din toate înfrângerile şi din toate victoriile să înţeleg bine ce înseamnă politica internă din România. Pentru că toate cele întâmplate le-am trăit personal.”, a completat Ion Mocioalcă.

Deputatul a precizat că este dezamăgitor ca acum, după toată această istorie comună, să constate că nu mai există niciun fel de respect pentru toate aceste eforturi.

„Mai ales din partea unor persoane care nu au fost alături de noi atunci când treceam prin cele mai cumplite momente. Este nedrept şi umilitor ca eu, asemenea unor alţi colegi ai mei din PSD, să aşteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puşi în discuţie şi judecaţi de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte.Aceasta stare de fapt o consider umilitoare şi intolerabilă! Dar în politică înfrângerile sunt, câteodată, mai valoroase decât victoriile, iar victoriile pot fi calea către înfrângeri dramatice.”, a mai spus Mocioalcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici