PSD, PLR, PC nu-l votează pe MRU: "Comportamentul politic" al coaliţiei se decide marţi dimineaţa

Liderii PSD , PLR şi PC au anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, că nu-l vor susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, că au analizat toate variantele de a proceda la şedinţa Parlamentului, inclusiv de a lăsa PNL să asigure cvorumul, dar decizia o vor lua marţi dimineaţă.

32 afișări
Imaginea articolului PSD, PLR, PC nu-l votează pe MRU: "Comportamentul politic" al coaliţiei se decide marţi dimineaţa

PSD, PLR, PC nu-l votează pe MRU: "Comportamentul politic" al coaliţiei se decide marţi dimineaţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul UNPR Gabriel Oprea a participat la şedinţa coaliţiei, dar a plecat mai devreme, pentru a fi prezent în plenul Senatului, fără să facă nicio precizare.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Rovana Plumb a spus, după şedinţă, că linia politică a PSD a fost să nu participe la şedinţa Parlamentului, dar în coaliţie a ascultat părerea tuturor şi "comportamentul politic" va fi decis marţi dimineaţa, după o nouă consultare între PSD, PLR şi PC.

"În ceea ce priveşte decizia de mâine, este clar, decizia politică a PSD este că nu susţinem nominalizarea făcută de preşedinte. În cadrul coaliţiei am discutat mai multe posibilităţi, s-a luat în discuţie şi ce a reieşit în cadrul consultărilor cu grupurile parlamentare şi vom decide mâine dimineaţă. Linia politică a PSD a fost aceea pe care am enunţat-o, pe de o parte că nu susţinem şi, pe de altă parte, că nu participăm la vot. În ceea ce priveşte modul de comportament politic, mâine dimineaţă va exista o consultare la nivelul coaliţiei. Este o consultare, nu o şedină propriu-zisă.politică", a explicat Rovana Plumb.

Ea a spus că nu este vorba de o schimbare a opiniei PSD. "Nu este nicio schimbare, este firesc şi normal ca atunci când lucrezi într-o coaliţie să asculţi părerile tuturor. Au fost mai multe discuţii, toţi am venit cu o propunere.Vom comunica mâine dimineaţă decizia”, a adăugat Plumb.

Liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu a spus că, în privinţa modului în care se va proceda la şedinţa de marţi a plenului, toate variantele sunt posibile

"În privinţa votului de mâine, am analizat diferite variante, o să ne consultăm mâine dimineaţă şi o să luăm decizia. Toate variantele sunt posibile, una dintre ele e să nu participăm. Eu cred că dacă PNL doreşte ca nominalizarea lui Ungureanu să fie aprobată de Parlament, cred că, în primul rând , să asigure cvorumul necesar şi să voteze şi să demonstreze că votul din 2012 pentru înlăturarea lui Băsescu nu contează şi acum punem din nou în funcţii oamenii lui Băsescu, aceasta este optica PNL", a spus Tăriceanu.

"Mai discutăm mâine dimineaţă cu PSD. Împreună cu PSD o să avem o poziţie comună, vom vedea dimineaţă să nu dăm adversarului toate cărţile pe mână. Nu avem şef SIE de luni de zile şi a funcţionat România şi Serviciul. Când se fac astfel de nominalizări, trebuie să fie o persoană care inspiră încredere. Eu, oricum, voi fi la prezidiul Camerei", a mai arătat Tăriceanu.

Grupurile parlamentare ale PSD au decis, luni, să nu participe la votul din Parlament privind numirea lui Ungureanu la SIE.

Votul pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE are loc marţi, de la ora 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici