Video PSD recuperează parlamentarii plecaţi. Cine a mai schimbat tabăra: "Aleg libertatea" / PMP rămâne fără grup la Senat, după plecările la social-democraţi / Băsescu: I-am trimis lui Dragnea trei lingăi

Valeriu Steriu şi-a anunţat marţi plecarea din PMP şi intrarea în PSD, susţinând că a ales libertatea şi că e convins că şi alţi colegi de-ai lui vor lua această decizie. Totodată, Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş, anunţă că parlamentarul PMP Iustin Talpos trece la social democraţi.

10348 afișări

''Ce urmează pentru mine? Sfârşitul experimentelor şi întoarcerea acasă, din punct de vedere politic. Am aproape un deceniu de experienţă cu proiecte politice aflate în construcţie (UNPR) sau în dezvoltare (PMP), am nenumărate runde de alegeri în care am văzut că şi în politică se adevereşte vorba aceea care spune că nota cel mai greu de obţinut nu e 10, ci 5. În cazul alegerilor, 5%. Aleg, conştient şi responsabil, să-mi aduc aportul la stabilitate în Parlament. Mă întorc în familia mea politică, PSD. Revin în grupul PSD din Camera Deputaţilor. Aleg libertatea, aşa cum ştiu că o vor face foarte mulţi dintre colegii mei. În actuala formă a conducerii PMP am rămas ultimul reprezentant venit din conducerea UNPR după ce alţi colegi de-ai mei au fost excluşi sau au plecat ca formă de protest faţă de un partid care nu reuşeşte să livreze proiecte politice majore'', a scris Valeriu Steriu pe Facebook.

Fostul preşedinte al UNPR susţine că preşedintele PMP, Traian Băsescu, este responsabil de plecarea lui.

''După ce PMP şi-a văzut sacii UNPR în căruţa proprie şi a făcut pragul electoral cu votanţii UNPR, fuziunea se pregăteşte să fie denunţată. Cred că asta spune mai multe despre PMP decât despre UNPR. Preşedintele Băsescu a făcut acest anunţ clar şi răspicat, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de acum o săptămână. Congresul PMP de pe 16 iunie va deschide lucrările cu acest denunţ, care este primul punct pe ordinea de zi. Se pare că abia aşteptau să scape de noi toţi, după ce, unul câte unul, oameni de mare valoare din UNPR precum Cristian Diaconescu sau Ion Toma, au plecat sau au fost îndepărtaţi. După ce Congresul PMP va accepta această propunere, practic se validează despărţirea oficială a celor două partide. Ce înseamnă asta? Într-un cuvânt: Libertate'', a mai precizat Steriu.

Un alt parlamentar de la PMP care ajunge la PSD este senatorul de Maramures Iustin Talpos. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSd Maramureş.

"Domnul senator Talpos se alatura unei echipe politice puternice in Maramures si va activa incepand de azi in grupul PSD din Senatul Romaniei si in cadrul organizatiei PSD Baia Mare pe plan local. Am apreciat in acesti ani activitatea domnului senator Talpos si ma bucur ca experienta sa in domeniul educatiei va putea fi folosita de catre PSD pentru proiecte concrete! Mult succes domnule senator Iustin Talpos!", a scris Gabriel Zetea, pe Facebook.

PSD a pierdut, în ultima săptămână, mai mulţi aleşi care au decis să treacă la partidul lui Victor Ponta, Pro Romania.

PMP rămâne fără grup la Senat, după plecările la PSD

Partidul Mişcarea Populară rămâne fără grup la Senat, după ce senatorii Ion Ganea şi Iustin Talpos au trecut la PSD, fiind nevoie de cei puţin şapte parlamentari pentru a forma un grup.

"Se dizolvă grupul. Încă nu a depus solicitare la Biroul permanent, dar s-a făcut comunicarea în grupul PMP. Voi trece la PSD", a declarat Ion Ganea, senator, pentru MEDIAFAX.

Şi senatorul de Maramures, Iustin Talpos, a trecut la PSD.

"Domnul senator Talpos se alatura unei echipe politice puternice in Maramures si va activa incepand de azi in grupul PSD din Senatul Romaniei si in cadrul organizatiei PSD Baia Mare pe plan local. Am apreciat in acesti ani activitatea domnului senator Talpos si ma bucur ca experienta sa in domeniul educatiei va putea fi folosita de catre PSD pentru proiecte concrete!
Mult succes domnule senator Iustin Talpos!"
, a scris Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş, pe Facebook.

Pentru ca un grup să fie validat este nevoie la Senat de cel puţin şapte parlamentari, iar PMP avea opt. Prin plecarea celor, doi grupul se desfiinţează.

Băsescu: I-am trimis lui Dragnea trei lingăi

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, i-a criticat în termeni duri pe parlamentarii care şi-au anunţat trecerea la PSD, afirmând că i-a ”trimis lui Dragnea trei lingăi” şi că partidul pe care îl conduce este ”mai sărac în parlamentari, dar mai curat”. 

”I-am trimis lui Dragnea trei lingăi. Să-i fie de bine, să şi-i ia acasă”, a comentat Traian Băsescu trecerea unor parlamentari PMP (ex UNPR) la PSD.

El a mai spus că îi pare rău că parlamentarii care au părăsit PMP nu au plecat la PNL sau la USR.

”Reuşim să-l întărim pe Dragnea. Prin dezertările de astăzi, văd că dl. Steriu, care nu mai dăduse pe la partid de vreo şase-şapte luni, dintr-odată a devenit şi epistolar. Dl. Ganea... şi domnia sa s-a dus către unde îl îndeamnă inima. Talpoş... spre surprinderea mea, sâmbătă a fost cu mine pe scenă la Baia Mare şi astăzi văd că şi-a găsit valenţele pesediste. Tabugan nu ştim unde s-a dus încă, dar cert este că am pierdut trei parlamentari proveniţi din UNPR în urma fuziunii. I-am pus pe listele PMP şi azi am pierdut trei din ei. Ce să le spunem? Drum bun. Se pare că liderii UNPR nu se dezmint în abordările tradiţionale. Rămânem un partid mai sărac în parlamentari, dar mai curat şi mai puternic decât a fost la momentul alegerilor. Nu e niciun secret pentru nimeni, noi numele Ganea, Steriu, Tabugan le ştim de mult ca fiind în negocieri. Ne-au asigurat tot timpul că nu, mai cinstiţi ca ei nu există, dar în realitate s-a dovedit că ceea ce li s-a spus şi în faţă era adevărat, deşi ei au negat. Îmi pare rău, măcar să se fi dus la liberali sau la USR, dar nu la PSD. Asta e, o luăm ca atare şi ne vedem de obiectivele noastre, de pregătirea congresului şi de obiectivele pe care le avem”, a mai spus preşedintele PMP.

Valeriu Steriu şi-a anunţat marţi plecarea din PMP şi intrarea în PSD, susţinând că a ales libertatea şi că e convins că şi alţi colegi de-ai lui vor lua această decizie. De asemenea, senatorii Ion Ganea şi Iustin Talpos au trecut la PSD, fapt ce a determinat ca Partidul Mişcarea Populară să rămână fără grup în Senat, fiind nevoie de şapte parlamentari pentru a forma un grup.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici