PSD şi ALDE au semnat protocolul de colaborare. Dragnea: Discuţii pentru candidat comun la Capitală

Liderii PSD şi ALDE au semnat, miercuri, un protocol de colaborare în vederea alegerilor locale, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, precizând că vor există discuţii în vederea unei candidaturi comune PSD-ALDE-UNPR la primăria Capitalei.

1489 afișări
Imaginea articolului PSD şi ALDE au semnat protocolul de colaborare. Dragnea: Discuţii pentru candidat comun la Capitală

PSD şi ALDE au semnat protocolul de colaborare. Dragnea: Discuţii pentru candidat comun la Capitală (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat că, în conformitate cu acest protocol, ALDE şi PSD pot face alianţe în teritoriu doar împreună, PNL, MP sau alte partide fiind nefrecventabile.

De asemenea, preşedintele PSD a explicat că va avea loc o discuţie în vederea unei candidaturi comune PSD-ALDE-UNPR la primăria Capitalei.

Protocolul semnat miercuri mai prevede că, în urma localelor, vor avea loc şi negocieri pentru alegerile parlamentare.

Potrivit documentului semnat, PSD şi ALDE vor încheia alianţe în plan local, acolo unde vor considera necesar, pentru alegerile din iunie 2016, inclusiv candidaţi şi liste comune în vederea maximizării rezultatelor electorale.

De asemenea, PSD şi ALDE vor stabili după locale condiţiile de realizare a unei alianţe electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2016, se precizează în protocol.

''Aşa cum sunt prevederile din acest protocol, cât şi din protocolul semnat de noi cu UNPR, se vede foarte clar că decizia finală este la nivelul organizaţiilor judeţene şi, respectiv, locale (…)Organizaţiile noastre locale nu vor putea încheia alianţe cu alte partide, gen PNL, PMP sau alte partide. Vor putea încheia alianţe cu ALDE şi UNPR sau, dacă cele trei organizaţii din comunitate hotărăsc altfel, pot încheia şi împreună (…) Ca să se încheie alianţă electorală în trei, trebuie să vrea toate cele trei partide'', a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a negat că s-ar fi discutat despre o susţinere comună a celor trei partide a unui candidat la Capitală până în acest moment, însă a explicat că astfel de discuţii vor exista de acum înainte. ''Nu, până acum, nu. De abia, de astăzi, după ce am semnat protocolul, putem face astfel de discuţii''.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat de jurnalişti care este relaţia de rudenie politică între UNPR şi ALDE, din moment ce ambele partide au semnat protocol cu PSD.

''În cadrul activităţilor politice se întâlnesc, de multe ori, în sisteme care nu sunt bipartizane, situaţii de necesitate politică, cum este cazul de faţă'', a răspuns Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici