PSD şi PNL au convenit să depună o moţiune de cenzură privind guvernarea în ansamblu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că a convenit cu liderul PSD Victor Ponta asupra necesităţii depunerii unei moţiuni de cenzură, el precizând că domeniul acesteia este unul care priveşte guvernarea în ansamblu şi că moţiunea va fi depusă în maxim două săptămâni.

30 afișări
Imaginea articolului PSD şi PNL au convenit să depună o moţiune de cenzură privind guvernarea în ansamblu

PSD şi PNL au convenit să depună o moţiune de cenzură privind guvernarea în ansamblu

Liderii celor două formaţiuni s-au întâlnit în cursul după-amiezii de luni, la propunerea lui Victor Ponta.

"Am convenit asupra necesităţii unei moţiuni de cenzură. O vom pregăti împreună. Punctul meu de vedere, pe care l-am împărtăşit şi preşedintelui Victor Ponta, este că se face simţită nevoia unei moţiuni de cenzură direcţionată pe un front larg, pe ansamblul guvernării, pentru că avem şi probleme de natură economică, diagnostice din ce în ce mai severe, avem probleme sociale care se acutizează, avem şi o încăpăţânare, o persistenţă vinovată a primului-ministru şi Guvenrului său în tendinţa de politizare fără precedent a instituţiilor publice din România", a spus liderul PNL, Crin Antonescu.

El a arătat că din problemele pe care le-a enumerat se poate constitui, sintetic, o moţiune de cenzură care să arate falimentul complet al Guvernului actual, Guvern care nu are numai patru luni, aşa cum se prezintă, ci un an şi patru luni.

Antonescu a spus că discuţia cu liderul PSD, Victor Ponta, a fost una de principiu, urmând ca detaliile să fie stabilite împreună.

"Va fi o moţiune de cenzură pe care o vom face îmrpeună cu PSD şi cu PC", a spus Antonescu.

El a arătat că orizontul de timp în care se va concepe şi depune moţiunea de cenzură nu va depăşi două săptămâni.

"Am convenit că orizontul de timp este unul care poate să ţină de o săptămână-două cel mult. Vrem să facem o moţiune de cenzură temeinică, nu trebuie să fim precipitaţi, dar ea nu poate întârzia", a spus Antonescu.

Întrebat cum va fi strânsă majoritatea parlamentară necesară adoptării moţiunii de cenzură, Antonescu a precizat că interesul unei moţiuni de cenzură este de a dezbate public probleme de interes public.

"Prin fiecare moţiune, fie că e simplă, fie că e de cenzură, noi practic chemăm la responsablitate pe toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică. Din punctul nostru de vedere, problema redactării acestei moţiuni de cenzură este posibilitatea de a selecta cele mai grave fapte politice ale acestui Guvern, pentru că este un Guvern care în fiecare zi face câte zece-cincisprezece prostii şi este foarte greu de selectat între ele", a spus Antonescu.

La această întâlnire s-a mai stabilit ca PNL să sprijine candidatul PSD la Primăria Râmnicu Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici