PSD Sibiu, postare controversată: Werner, Barna, Orban, nume de străini

Reprezentanţii PSD Sibiu i-au criticat pe Klaus Werner Iohannis, Ludovic Orban şi Dan Barna, oameni politici cu nume străine care au ironizat-o pe Viorica Dăncilă pentru că poartă numele Vasilica.

2334 afișări
Imaginea articolului PSD Sibiu, postare controversată: Werner, Barna, Orban, nume de străini

PSD Sibiu, postare controversată: Werner, Barna, Orban versus Vasilica Viorica. Candidatul PSD are nume românesc

„Nume românesc versus nume de străin. Vasile versus Iohannis, Orban şi Barna Iohannis, PNL şi USR ne jignesc românii! Am observat în mai multe "ieşiri" ale domnilor Iohannis, Orban şi Barna cum aceştia ironizau numele Vasile doar din simplu motiv că cel de al doilea nume al premierului Viorica Dăncilă este Vasilica. Le atragem atenţia domnilor Ludovic Orban, Klaus Werner Iohannis şi Barna că membri PSD nu au ironizat numele de origine străină, adică ungară şi germană pe care aceştia le poartă. Nu vom tolera atitudinea sfidătoare a acestor aşa-zişi lideri care au reuşit să-i manipuleze pe români cu tupeu şi lipsă de bun simţ”, au transmis reprezentanţii PSD Sibiu, miercuri, pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Social-democraţii filialei PSD Sibiu susţin că Viorica Dăncilă merită să câştige alegerile prezidenţiale, deoarece numele său este românesc şi este candidatul creştin-ortodox, care a susţine ideea de familie tradiţională, principii ce reprezintă „normalitatea” în România, în opinia filialei PSD.

„Domnilor Iohannis, Orban şi Barna, numele Vasile este purtat cu mândrie de aproape 600.000 de români care-şi doresc să trăiască decent în ţara lor fără să fie sfidaţi, jigniţi, ignoraţi la nesfârşit de un preşedinte care niciodată nu a venit în mijlocul lor. Vasile este un nume pe care românii îl poartă pentru că este numele unuia dintre cei mai importanţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe, considerat păzitor de duhuri rele. Vasilica Viorica Dăncilă este numele candidatului de naţionalitate română la preşedinţia României şi care merită să-i conducă pe români. Vasilica Viorica Dăncilă este candidatul creştin-ortodox, precum majoritatea cetăţenilor români, candidatul care a susţinut familia tradiţională la referedumul din toamna anului 2018. Acestea sunt trasăturile normalităţii României”, a argumentat PSD Sibiu”, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii PSD Sibiu mai spun că România nu poate fi normală dacă cei de la conducere nu simt româneşte.

„În România, drepturile la opinie şi la vot democratic nu sunt îngrădite. Dar oare este normal ca reprezentanţii Bisericii Evanghelice-Luterane, din care face parte sasul Klaus Iohannis şi reprezentanţii Bisericii Unitariene, de care aparţine etnicul maghiar Ludovic Orban, să declare public că nu susţin familia formată dintre un bărbat şi o femeie, aşa cum este familia tradiţională românească, iar aceşti doi lideri de la PNL să nu ia atitudine? Oare este România normală dacă a ajuns, astăzi, să fie condusă de oameni care nu simt româneşte, care nu înţeleg obiceiurile, tradiţiile şi spiritul nostru românesc, transmis din strămoşi? Români, 10 noiembrie este ziua în care aveţi dreptul să decideţi să trăiţi într-o ţară normală! Votaţi Viorica Dăncilă, un bun român!”, mai arată postarea organizaţiei social-democrate din Sibiu.

Liderul PSD Sibiu Bogdan Trif a explicat, într-o intervenţie telefonic la Digi 24, că postarea era menită să atragă atenţia că partidelor care au prezidenţiabili contracandidaţi ai Vioricăi Dăncilă că numele de Vasile îl au 600.000 de români, iar formaţiunile acestea jignesc cetăţenii ţării.

„Categoric, cred nu aţi înţeles bine. Totul a pornit de la ironiile pe care liderii PNL-ului şi USR-ului le-au avut la prenumele doamnei Viorica Dăncilă şi anume Vasilica. Le-am atras atenţia că nu este normal, pentru că jignesc românii. 600.000 de români poartă numele Sfântului Vasile”, a afirmat Bogdan Trif, întrebat la ce a făcut referire postarea de pe pagina filialei PSD Sibiu.

Întrebat dacă o ironizau pe Viorica Dăncilă sau numele de Vasile, liderul PSD Sibiu a răspuns: „Chiar dacă vrei să ironizezi o persoană, nu te iei de numele ei. Motiv pentru care, noi în postarea noastră am scris clar, am văzut că aţi sărit paragraful acesta, cu siguranţă a fost o întâmplare. Noi am spus că nu am ironizat numele lor. Nu ne-am luat de lucrurile astea niciodată şi nu o să o facem”.

Trif a mai spus că şeful statului Klaus Iohannis nu simte româneşte.

„Ei nu simt româneşte şi va pot da şi exemple de ce nu simt româneşte. Pentru că preşedintele nu respectă Constituţia, nici măcar când Curtea Constituţională a dat inclusiv decizia şi trebuia să pună de îndată miniştri. Mai pot da foarte multe exemple. Nu simte româneşte domnul Iohannis pentru că pe plan extern nu a reprezentat România, nu a vorbit niciodată despre spaţiul Schengen, a fost în America şi nu a vorbit niciodată despre vize”, a completat Bogdan Trif.

Taguri:
psd,
werner,
dăncilă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici