PSD: SUA va avea o strategie a securităţii la Marea Neagră şi urmare a diplomaţiei parlamentare

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, afirmă că SUA va avea o strategie a securităţii la Marea Neagră urmare unui amendament al congressmenilor Jeanne Shaheen şi Mitt Romney, cu care s-a întâlnit, alături de senatorul Robert Cazanciuc.

220 afișări
Imaginea articolului PSD: SUA va avea o strategie a securităţii la Marea Neagră şi urmare a diplomaţiei parlamentare

PSD: SUA va avea o strategie a securităţii la Marea Neagră şi urmare a diplomaţiei parlamentare

„Congresul american a votat, SUA va avea o strategie a securităţii la Marea Neagră. Black Sea Security Act a fost introdus în legea Omnibus care prevede cheltuielile bugetare ale guvernului SUA, pentru noul an. Amendamentul aparţine unor congressmeni bipartizani foarte influenţi, Jeanne Shaheen şi Mitt Romney. În cursul vizitei pe care am întreprins-o împreună cu senatorul Robert Cazanciuc, la începutul lunii decembrie, am contribuit prin discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii din comisiile de apărare şi politică externă, la promovarea acestui amendament. Mai mult decât atât, am atras atenţia asupra rolului României în strategia de securitate a Mării Negre ca principal factor generator al stabilităţii în regiune. Le mulţumesc congressmenilor care ne-au ascultat, înţeles, susţinut şi care au votat acest amendament”, scrie pe Facebook Radu Oprea.

Social-democratul le transmite celor care „iau în derâdere diplomaţia parlamentară” că „marea este formată din picături şi că niciun efort de a arăta rolul României în securitatea zonei Mării Negre nu este prea mic”.

„Toate argumentele au pornit de la situaţia geo-politică a Mării Negre, reprezentată pe harta din poza de mai jos. Securitate la Marea Neagră înseamnă şi sporirea investiţiilor americane în zonă, dar şi consolidarea asistenţei economice şi militare în regiune”, încheie Oprea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici