PSD umblă la STATUTUL partidului pentru alegerea preşedintelui. Ce modificări sunt propuse

Social democraţii reuniţi în şedinţa CEx vor decide asupra modificărilor ce trebuie făcute asupra statutului, unul dintre articolele schimbate fiind cel care face referire la alegerea preşedintelui formaţiunii, a anunţat Rodica Nassar, secretar general PSD.

819 afișări
Imaginea articolului PSD umblă la STATUTUL partidului pentru alegerea preşedintelui. Ce modificări sunt propuse

Ce modificări va face PSD la statut. Rodica Nassar: Este stabilită o normă de reprezentare

"Sunt articole care trebuie schimbate. E vorba despre alegerea preşedintelui. Modificăm articolul care prevede că preşedintele e ales cu totalitatea membrilor şi la fel la candidatul pentru prezidenţiale. Este stabilită o normă de reprezentare pentru fiecare organnizaţie", a declarat Rodica Nassar,secretar general PSD.

'Congresul ar fi trebuit să îl facem pentru modificarea statului şi prezidenţiale. şi pornind de la alegeri democrative la organizaţii locale, dar lucrurile astea durează, şi ţin de un anumit calendar, trebuie să redeschidem porţile partidului. Nu avem timpul pentru a ne clarifica viziunea", a spus şi Gabriel Zetea, PSD Maramureş.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, joi, iar subiectul principal de discuţie vor fi pregătirile pentru Congresul din 29 iunie care va avea loc la Sala Palatului şi la care sunt aşteptaţi să participe între 3.000 şi 4.000 de delegaţi.

Un subiect care este posibil să fie abordat de social-democraţi, în CEx joi la Parlament, este cel al normei de reprezentare pe fiecare judeţ la Congresul de la finalul lunii iunie şi modul de înscriere a candidaturilor. PSD caută o soluţie pentru ca cei care vor candideze şi sunt membri cunoscuţi de partid să poată intra în competiţia internă pentru funcţii de conducere, au adăugat sursele menţionate.

Prin urmare, PSD vrea să elimine riscul de a avea foarte mulţi candidaţi, pentru a îi scoate din calcul „pe cei care vin pentru circ”, au precizat surse din partid.

Astfel, în ceea ce priveşte ponderea de reprezentare a delegaţiilor, este posibil să fie luate în calcul rezultatele la alegerile europarlamentare, însă şi mărimea judeţelor. De exemplu, într-o filială PSD care a obţinut un scor bun la alegerile pentru PEva fi luat în considerare şi numărul de alegători din judeţul respectiv, iar numărul delegaţiilor prezenţi la Congres va varia în funcţie de aceste două criterii.

Referitor la candidaţii pentru conducerea partidului, aceştia vor trebui să aibă susţinerea organizaţiei din care provin, după cum este prevăzut şi în statut, au precizat sursele menţionate. Pe de altă parte, în PSD nu s-a discutat despre un criteriu de integritate pe care ar trebui să îl îndeplinească social-democraţii care se înscriu în competiţia internă pentru funcţiile de conducere ale formaţiunii.

Taguri:
psd,
cex,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici