PSD: USL are oficial majoritatea la Senat, votul de aur al independenţilor nu mai contează

Senatorul PSD Georgică Severin a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că USL deţine în mod oficial majoritatea la Senat, ca urmare a trecerii Mihaelei Popa de la PDL la PNL, el apreciind că, din acest moment, votul de aur al independenţilor nu mai contează.

299 afișări
Imaginea articolului PSD: USL are oficial majoritatea la Senat, votul de aur al independenţilor nu mai contează

PSD: USL are oficial majoritatea la Senat, votul de aur al independenţilor nu mai contează (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Oficial, de azi, la Senat USL are majoritatea. Odată ce Mihaela Popa a demisionat din PDL şi s-a înscris în PNL, USL are 67 de senatori, iar PDL are 65. Voturile de aur ale unui independent sau altul contează mai puţin sau deloc", a spus Severin.

Senatorul Mihaela Popa a declarat, joi, că trece de la PDL la PNL, ea făcând anunţul într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi alături de vicepreşedinţii PNL Sorin Frunzăverde şi Relu Fenechiu.

Mihaela Popa a spus că se alătură, astfel, echipei liberale din care face parte şi Sorin Frunzăverde, demisionar din PDL la sfârşitul lunii martie.

În 2 aprilie, senatorul Mihaela Popa a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL, precizând atunci că în continuare va activa ca membru simplu de partid. Mihaela Popa a spus că a fost dezamăgită de afirmaţiile liderului PDL Emil Boc în cazul demisiei din partid a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde.

Opoziţia preia majoritatea la Senat după trecerea Mihaelei Popa la PNL, USL având în acest moment 67 de senatori, iar puterea 65. Totuşi, cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor şi pentru adoptarea legilor organice este de 68 de senatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici