PSD va decide la finalul lunii ianuarie dacă merge cu UNPR în alegeri

PSD va lua o decizie finală cu privire la posibilitatea candidaturilor comune cu UNPR în alegerile din 2016 la finalul lunii ianuarie, după ce vor fi consultate toate organizaţiile partidului, care au obligaţia ca până atunci să realizeze o analiză, a anunţat, vineri, liderul PSD Liviu Dragnea.

1049 afișări
Imaginea articolului PSD va decide la finalul lunii ianuarie dacă merge cu UNPR în alegeri

PSD va decide la finalul lunii ianuarie dacă merge cu UNPR în alegeri (Imagine: Dragos Sava / Mediafax Foto)

Declaraţiile liderului social-democrat vin cu o zi înainte de şedinţa CExN al PSD, unde va fi luată în discuţie problema candidaturii comune, însă fără a urma şi decizii.

"O decizie finală vom lua în ultima săptămână din ianuarie, după ce vom avea întâlnirea cu grupurile parlamentare şi tot atunci o să ne întâlnim din nou în Comitetul Executiv Naţional şi în BPN. (...) Le transmit cu toată fermitatea (organizaţiilor PSD - n.r.) în următoarele două săptămâni să vorbească fiecare preşedinte de organizaţie cu toţi membrii organizaţiei şi când ne vom întâlni la finalul lunii ianuarie fiecare să vină din judeţ cu un punct de vedere foarte bine structurat", a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD susţine că a avut deja astfel de discuţii cu 10 filiale. Dragnea spune că, indiferent ce decizie va fi luată la finalul lunii ianuarie, ea se va aplica la nivel naţional, fără excepţii la nivel local sau candidaturi comune punctuale în anumite zone ale ţării.

"Este o decizie importantă, nu este o decizie uşoară, şi vrem să o analizăm şi cântărim foarte bine şi să vedem din fiecare judeţ care sunt dorinţele colegilor noştri", a completat Dragnea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, vineri, că nu are "niciun fel de problemă" cu fundaţia pe care o înfiinţează Victor Ponta şi nu se pune problema sancţionării acestuia, iar el chiar îl încurajează pe fostul premier în acest demers, adăugând că va fi prezent la lansarea proiectului.

Întrebat dacă pe ordinea de zi a şedinţei de sâmbătă a Comitetului Executiv Naţional al PSD se va afla şi subiectul fundaţiei pe care o înfiinţează Victor Ponta şi dacă vor exista propuneri de sancţionare a fostului premier din acest motiv, Liviu Dragnea a negat vehement, afirmând că el personal, cât şi PSD, susţin acest demers.

"Am comunicat foarte mult, aproape în fiecare zi în această săptămână (cu Victor Ponta - n.r.). Nu putem spune că ne-am amuzat, că nu e în regulă. S-a plecat de la o ştire complet falsă. Nu avem niciun fel de problemă cu fundaţia pe care şi-o înfiinţează. (...) Eu l-am încurajat şi îl încurajez să meargă mai departe cu această fundaţie, pentru că nu poate să facă ceva rău, poate să facă decât bine", a afirmat liderul PSD, care, până acum, spunea că fostul premier nu îi răspunde la telefon.

Dragnea a subliniat că Victor Ponta are o experienţă, ca politician şi fost premier, pe care trebuie să o folosească, inclusiv în beneficiul României. "Nu există vreo reacţie negativă în ceea ce priveşte această fundaţie. (...) Sunt social-democraţi care s-au înscris în această fundaţie. Ca o glumă, noi sprijinim societatea civilă", a adăugat Dragnea.

Mai mult, acesta susţine că a stabilit cu fostul premier Victor Ponta să se întâlnească la începutul săptămânii vitoare şi speră că vor avea discuţii din ce în ce mai des. "Am avut şi am în continuare relaţii de prietenie cu Victor, aşa cum am avut şi înainte", a spus liderul PSD.

Întrebat dacă a fost invitat în fundaţia lui Victor Ponta, Dragnea a negat, însă a afirmat că a glumit cu fostul premier că se va alătura proiectului "dacă ar avea o funcţie de preşedinte executiv la fundaţie", făcând astfel referire la funcţia pe care a ocupat-o Dragnea în PSD în timpul mandatului lui Ponta în fruntea partidului.

Dragnea a spus însă că a discutat cu Victor Ponta să fie prezent la lansarea fundaţiei, în momentul în care aceasta va fi înfiinţată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici