PSD va introduce, luni, eliminarea pensiilor speciale pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor - surse

Conducerea Camerei Deputaţilor se reuneşte, luni, de la ora 13.30, pe ordinea de zi a şedinţei figurând OUG care prevede că angajatele din instituţiile de învăţământ se pot pensiona la 65 de ani. Potrivit unor surse, PSD vrea să includă şi proiectul de eliminare a pensiilor speciale.

4567 afișări
Imaginea articolului PSD va introduce, luni, eliminarea pensiilor speciale pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor - surse

PSD va introduce, luni, eliminarea pensiilor speciale pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor - surse

"Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc luni, 20 ianuarie, începând cu ora 13.30 (sala „Barbu Catargiu", nivel P1)", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Membrii Biroului Permanent vor vota asupra convocării unei sesiuni a Camerei Deputaţilor pentru aprobarea OUG privind posibilitatea ca angajatele din instituţiile de învăţământ să se poată pensiona la 65 de ani, potrivit unor surse din cadrul forului legislativ.

PSD vrea suplimentarea ordinii de zi cu proiectul care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de profesii, au precizat sursele, pentru MEDIAFAX.

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă care prevede că persoanele de sex femininin care lucrează în instituţiile de învăţământ se pot pensionare, opţional, la 65 de ani, în loc de 63. Ordonanţa transpune în lege o decizie a Curţii Constituţionale cu privire la vârsta de pensionare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că va convoca o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în contextul în care PNL a afirmat că nu pot fi dublate alocaţiile de stat, din cauza impactului bugetar al acestor pensii.

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România. Indemnizaţiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor şi poliţiştilor.

Dezbaterile din Comisia de specialitate au avut loc pentru ambele iniţiative privind eliminarea pensiilor, atât a PNL, cât şi a USR, însă raportul favorabil a fost dat pentru propunerea PNL.

Însă, în şedinţa plenului din 18 decembrie, Camera Deputaţilor nu a supus votului proiectul de lege al PNL privind eliminarea pensiilor speciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici