PSD va sesiza CCR dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Liderii PSD au decis în şedinţa Comitetului Executiv de marţi că vor depune o sesizare la CCR în acelaşi timp cu depunerea unei moţiuni de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi, au declarat surse social-democrate pentru MEDIAFAX.

356 afișări
Imaginea articolului PSD va sesiza CCR dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

PSD va sesiza CCR dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi de către Comitetul Executiv al PSD, potrivit surselor.

De asemenea, liderii social-democraţi au decis ca Gheorghe Şimon să fie numit coordonator asupra organizaţiei PSD Cluj, Liviu Alexa fiind în continuare, formal, preşedinte interimar.

Liderii PSD s-au întrunit pentru a discuta despre depunerea unei moţiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban şi despre congresul PSD care urmează să aibă loc în februarie.

Liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii urmează să înceapă strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură în următoarea sesiune parlamentară. Ciolacu a spus că tema alegerilor primarilor în două tururi este o „temă falsă”. Despre o posibilă asumare a răspunderii pe alegerile primarilor în două tururi, Marcel Ciolacu a spus că în acest caz PSD va depune moţiune de cenzură.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că PNL susţine alegerea primarilor în două tururi şi că va găsi cea mai bună soluţie pentru modificarea legii în acest sens. Şeful Executivului a amintit că un astfel de proiect e blocat la Camera Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici