PSD, victorios după amenda dată preşedintelui: Klaus Iohannis are obligaţia de a-şi cere public scuze/ Ciolacu nu aminteşte nimic despre liderii PSD amendaţi

  • Preşedintele interimar al PSD îi cere şefului statului să îşi ceară scuze pentru afirmaţiile referitoare la maghiari.
  • Klaus Iohannis a primit amendă 5.000 de lei, de la CNCD.
  • Iohannis a acuzat PSD că „vrea să dea Ardealul ungurilor”.
  • Ciolacu nu spune nimic însă de pesediştii care au luat amendă pentru discriminări la adresa minorităţii saşilor sau a homosexualilor.
5348 afișări
Imaginea articolului PSD, victorios după amenda dată preşedintelui: Klaus Iohannis are obligaţia de a-şi cere public scuze/ Ciolacu nu aminteşte nimic despre liderii PSD amendaţi

PSD, reacţie după ce CNCD l-a amendat pe preşedinte: Klaus Iohannis are obligaţia de a-şi cere public scuze

Marcel Ciolacu îi cere preşedintelui României să îşi ceară scuze public pentru toate afirmaţiile făcute la adresa maghiarilor dar si la adresa PSD.

"Preşedintele Iohannis are obligaţia de a-şi cere public scuze şi de a promite românilor că nu va mai încerca să-şi ţină partidul în viaţă cu teme nedemne pentru un preşedinte european. Derapajul preşedintelui privind Ardealul a fost sancţionat astăzi de CNCD. Un gest necesar, dar simbolic.
 
Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcţiei prezidenţiale rămâne imens. Preşedintele ar fi trebuit să ştie că, în Europa sec. XXI, nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spaţiul public. A făcut România de râs în toate cancelariile europene! Priorităţile românilor sunt altele, domnule Iohannis! Şi ar trebui să înţelegeţi inclusiv acest lucru!", a scris Ciolacu pe Facebook.
 
Klaus Iohannis a primit amendă 5.000 de lei, de la CNCD, pentru afirmaţiile referitoare la maghiar. PSD a depus plângere pentru afirmaţiile preşedintelui. Iohannis a acuzat PSD că „vrea să dea Ardealul ungurilor”

Consiliul Naţional pentru combaterea discriminării a decis să il amendeze pe preşedintele Klaus Iohannis cu 5.000  pentru afirmaţiile referitoare la maghiari. Mesajul lui Iohannis începea cu <<Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României(..)”

 

Organizaţii şi lideri PSD, amendaţi sau doar avertizaţi de CNCD

Printre amenzile sau avertismentele pe care le-a dat astăzi CNCD se numără şi unele pentru Aurelian Bădulescu (PSD, viceprimarul Capitalei), Nicolae Dobrovici Bacalbaşa (deputat PSD) şi două organizaţii PSD, Sibiu şi Vrancea. Acum, cei sancţionaţi trebuie, de asemenea, să prezinte scuze publice. 

Pesediştii l-au atacat la rândul lor pe Iohannis pentru ca „este străin”. Organizaţia Vrancea a primit 2.000 lei amendă pentru afirmaţia „Klaus, Siegfried, Kovesi, Orban, Hellvig, Clotilde, Kelemen, Tomac. Au ajuns străinii să ne conducă ţara? Felicitări SRI.”

De asemenea, publicarea de către PSD organizaţia Sibiu a unor afirmaţii despre apartenenţa etnică reprezintă tot discriminare, dar CNCD a dat doar avertisment: „Nume românesc versus nume de străin. Vasile versus lohannis, Orban şi Bârna lohannis, PNL şi USR ne jignesc românii! Am observat în mai multe „ieşiri” ale domnilor lohannis (...)”.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a fost amendat cu 2.000 lei pentru discrimare şi încălcarea dreptului la demnitate pentru că a vorbit obscen despre homosexuali.

Declaraţia lui Aurelian Bădulescu era: „Aaa…anormalitatea şi homosexualitatea şi bulangii îi transformăm acum în progresişti. (…) Ca femeie eu cred că ar trebui să vă opriţi din discursul asta cu bulangii (…) Şi cum să îi fac? Homosexuali, progresişti? Dar procurişti pot să le spun?”.

Comentariul/postarea domnului Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: „No!… Să fie clar!!! Chinezii au luat virusul de la lilieci, noi o să-l luăm de la ciorile noastre.” reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 6.000 lei faţă de Nicolae Dobrovici Bacalbaşa. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici