PSD: Votul deputaţilor pentru CC este valabil, conducerea Camerei să ia act

PSD susţine că votul deputaţilor pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituţională, la care Valer Dorneanu a obţinut 161 de voturi, este valabil şi cere conducerii Camerei să ia act de acesta şi să nu amâne sau să pericliteze desemnarea, conform Constituţiei, a unui nou membru al CC.

13 afișări
Imaginea articolului PSD: Votul deputaţilor pentru CC este valabil, conducerea Camerei să ia act

PSD: Votul deputaţilor pentru CC este valabil, conducerea Camerei să ia act (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Astăzi, 1 iunie 2010, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, s-a decis prin vot desemnarea lui Valer Dorneanu drept judecător al Curţii Constituţionale. Deputaţii şi-au dat avizul, la votul exprimat, pentru Valer Dorneanu, cu 161 de voturi pentru, faţă de Ştefan Minea (care a întrunit 123 de voturi). Votul a întrunit condiţiile legale, reprezentând o majoritate din numărul total al celor prezenţi, respectiv 280 de deputaţi. Acest vot vine şi în urma avizului favorabil primit de Valer Dorneanu din partea Comisiei Juridice", se arată într-un comunicat al PSD remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia PSD, tentativa deputaţilor PDL de a bloca acest vot şi de a cere reluarea sa, pe motiv că nu s-a întrunit majoritatea din numărul de membri ai Camerei (de 168 de voturi) nu se susţine.

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, pentru o asemenea decizie este necesar un vot majoritar din numărul celor prezenţi. Or, această condiţie a fost întrunită, câtă vreme cele 161 de voturi primite de Valer Dorneanu reprezintă peste 57% din voturile celor prezenţi, precizează PSD.

"Partidul Social Democrat salută decizia deputaţilor de a-l vota pe domnul Valer Dorneanu, dat fiind că acesta este un binecunoscut jurist, cu o prodigioasă carieră în domeniul dreptului parlamentar. De asemenea, Partidul Social Democrat consideră că actuala conducere a Camerei Deputaţilor trebuie să ia act de votul deputaţilor şi să nu amâne sau să pericliteze desemnarea, conform Constituţiei, a unui nou membru al Curţii Constituţionale", se mai arată în comunicat.

Votul din plenul Camerei Deputaţilor pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituţională va fi reluat într-o altă şedinţă, după ce, marţi, deputaţii PSD şi PDL au avut o dispută privind valabilitatea votului în urma căruia Valer Dorneanu a obţinut 161 de voturi, iar Ştefan Minea - 123.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici