Pugilistul filipinez Manny Pacquiao şi-a anunţat retragerea din box. Are planuri mari în politică

  • Vedeta boxului filipinez, Manny Pacquiao, intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2022 din Filipine.
  • ugilistul a anunţat miercuri că se retrage din box, pentru a se concentra pe cea mai importantă luptă din cariera sa politică, relatează Reuters.
127 afișări
Imaginea articolului Pugilistul filipinez Manny Pacquiao şi-a anunţat retragerea din box. Are planuri mari în politică

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao şi-a anunţat retragerea din box. Are planuri mari în politică

Manny Pacquiao este actualmente senator filipinez şi şi-a împărţit cariera între politică şi box.

Acesta a făcut anunţul retragerii sale într-un videoclip de 14 minute, postat pe pagina sa oficială de Facebook. Decizia de a candida la următoarele alegeri a luat-o de mai multă vreme.

"Tocmai am auzit clopotul final. Boxul s-a terminat pentru mine", a declarat emoţionat Pacquiao, singurul om care deţine titluri mondiale în opt divizii diferite.

"Nu m-am gândit niciodată că va veni această zi în care îmi agăţ în cui mănuşile de box", a mai spus Pacquiao, mulţumindu-le fanilor săi din întreaga lume.

Cunoscut pentru jocul său rapid de picioare şi pentru viteza fulminantă a loviturilor, Pacquiao era considerat unul dintre cei mai buni luptători ofensivi din istoria acestui sport.

Veteranul promotor Bob Arum a declarat în 2010 că este de neegalat şi l-a considerat ca fiind mai bun decât Muhammad Ali. "Mâna sa stângă şi dreapta lovesc cu aceeaşi putere şi asta îi distruge adversarii", a declarat Arum pentru Reuters.

În august, Pacquiao, în vârstă de 42 de ani, a pierdut un meci pentru titlul mondial WBA la categoria uşoară, împotriva cubanezului Yordenis Ugas.

Provenind din sudul Filipinelor, familia lui Pacquiao era săracă, ceea ce l-a determinat să facă munci mărunte pentru a supravieţui. În adolescenţă, a plecat cu o barcă spre capitala Manila, unde a început boxul competitiv.

Pacquiao s-a numărat printre cei mai fideli aliaţi ai preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte, susţinând războiul sângeros al liderului împotriva drogurilor şi încercarea acestuia de a reintroduce pedeapsa cu moartea.

Însă legăturile lor politice s-au deteriorat după ce Pacquiao a criticat relaţia de prietenie a lui Duterte cu China şi corupţia din guvern. În iulie, acesta a fost înlăturat din funcţia de preşedinte al partidului politic aflat la conducerea ţării.

Pacquiao şi-a început cariera politică cu o candidatură eşuată la Congres în 2007. El a câştigat un loc în camera inferioară a Congresului în 2010, reprezentând provincia sudică Sarangani.

Congresmanul, ajuns la două mandate, a fost ales ultima dată pentru şase ani, în camera superioară, în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici