Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Ordonanţa privind doctoratul, aprobată în maximum două săptămâni. Mai sunt chestiuni de clarificat

Ordonanţa de urgenţă care va reglementa doctoratul este analizată din punct de vedere al legalităţii şi oportunităţii, urmând să fie aprobată în maximum două săptămâni, a precizat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, care a precizat că Executivul va veni cu clarificări.

713 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Ordonanţa privind doctoratul, aprobată în maximum două săptămâni. Mai sunt chestiuni de clarificat

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Ordonanţa privind doctoratul, aprobată în maximum două săptămâni. Mai sunt chestiuni de clarificat

Dan Suciu a fost întrebat joi, la finalul şedinţei Executivului, dacă în şedinţă a fost aprobată OUG care reglementează doctoratele.

"Sunt chestiuni de clarificat care vizează caracterul constituţional şi caracterul de urgenţă al demersului, toate elementele tehnice care vizează dintr-o perspectivă legală modificările pe care le propune ordonanţa. Nu este o chestiune de principiu care trebuie neapărat discutată, ci mai degrabă una de oportunitate şi legalitate. Subiectul rămâne în atenţie şi Guvernul va veni în cel mai scurt timp cu clarificări sub formula unor modificări", a spus el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, ordonanţa de urgenţă va fi aprobată "în mod cert" peste maximum două săptămâni.

La şedinţa precedentă a Guvernului ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a prezentat propunerile de modificarea a legislaţiei privind şcolile doctorale, care au fost în dezbatere publică, şi care, potrivit ministrului, urmau să fie aprobate de Executiv în această săptămână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici