Purtătorul de cuvânt al PNL: Guvernul are nevoie de Parlament pentru a răspunde crizei migranţilor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, că Guvernul are nevoie de Parlament pentru a construi mecanisme de primire, integrare şi găzduire a migranţilor care vor veni, afirmând că important este ce vor face aceştia după ce vor dobândi dreptul de şedere pe teritoriul României.

95 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al PNL: Guvernul are nevoie de Parlament pentru a răspunde crizei migranţilor

Purtătorul de cuvânt al PNL: Guvernul are nevoie de Parlament pentru a răspunde crizei migranţilor (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Guverul are nevoie de Parlament, are nevoie de sprijin pentru a construi acele mecanisme care din păcate, nu este vina nimănui, lipsesc României, în acest moment, pentru că noi nu ne-am confruntat cu situaţii imigraţioniste până în momentul de faţă. Trebuie să avem aceste mecanisme de primire, de integrare, de găzduire a celor care vor veni în România, pentru că eu consider că este mult mai important decât numărul acestor persoane, ce vor face după ce vor dobândi dreptul de şedire pe teritoriul României", a declarat deputatul Ionuţ Stroe, la finalul unei dezbateri la care au participat comisiile reunite pentru afaceri europene din Senat şi Camera Deputaţilor, împreună cu reprezentanţii comisiilor pentru politică externă, apărare şi ordine publică şi ai comisiei speciale comune pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Preşedinţiei.

Potrivit lui Ionuţ Stroe, în cadrul dezbaterii pe tema migraţiei, s-a avansat posibilitatea înfiinţării unei comisii de migraţii la nivelul Parlamentului României.

Stroe a mai afirmat că o astfel de comisie putea fi menită, în opinia sa, să elaboreze "cadrul legislativ, absolut necesar, pentru primirea şi integrarea pe piaţa muncii, oferirea serviciilor de sănătate, precum şi pentru prevenirea traficului de persoane".

Liberalul a mai afirmat că o posibilă comisie specială ar putea gestiona "problematica extrem de vastă a migraţiei şi, mai mult decât atât" ar putea elabora strategii de securizare a graniţelor.

Laszlo Borbely, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, a declarat marţi că va fi creată o comisie parlamentară specializată pe migraţie, azilanţi şi refugiaţi, precizând că s-a discutat despre necesitatea analizării legislaţiei, sub aspectul integrării acestora.

"Am stabilit, şi a fost un consens, în a crea o comisie la nivelul Parlamentului, specializată pe migraţie, pe azilanţi, pe refugiaţi. Sunt asemenea comisii aproape în toate ţările din Uniunea Europeană", a declarat deputatul, după şedinţă comună a Comisiilor reunite pentru politică externă, apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pentru afaceri europene şi a Comisiei speciale comune pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici