PUTEREA PIERDE MAJORITATEA ÎN SENAT: Secăşan şi Măgureanu demisionează din PDL şi, respectiv, UNPR

Senatorii Iosif Secăşan şi Cezar Măgureanu şi-au anunţat, marţi, în plen demisiile din PDL şi, respectiv, UNPR, primul trecând la PNL, iar celălalt declarând că rămâne independent. Senatorul Iosif Secăşan a anunţat, marţi, în plenul Senatului, că îşi încetează activitatea în grupul PDL şi că în continuare va activa în grupul PNL.

1931 afișări
Imaginea articolului PUTEREA PIERDE MAJORITATEA ÎN SENAT: Secăşan şi Măgureanu demisionează din PDL şi, respectiv, UNPR

PUTEREA PIERDE MAJORITATEA ÎN SENAT: Secăşan şi Măgureanu demisionează din PDL şi, respectiv, UNPR (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Secăşan a fost ales în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală 11 Caraş-Severin, acesta candidând din partea PDL.

La rândul său, senatorul Cezar Măgureanu a anunţat, marţi, în plenul Senatului, că îşi dă demisia din funcţia de vicelider al Grupului Progresit.

El a menţionat că în continuare va activa ca senator independent.

Parlamentarul a fost ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală 19 Giurgiu, acesta candidând din partea PDL.

  • Puterea şi opoziţia la egalitate în Senat, niciuna nu are majoritatea

Până în prezent, puterea avea 68 de senatori, adică numărul minim necesar pentru asigurarea cvorumului.

În acest moment însă, în Senat distribuţia mandatelor este următoarea:

PDL - 45 de senatori, inclusiv Iulian Urban - independent afiliat PDL şi Radu F. Alexandru, care nu a renunţat la mandat pentru a trece la CNA.

UDMR - 8 senatori.

UNPR - 13 senatori.

În total, coaliţia are 66 de senatori.

PSD - 41 de senatori

PNL - 25 de senatori

În total, opoziţia are 66 de senatori.

De asemenea, există doi senatori neafiliaţi niciunui grup parlamentar: Mircea Geoană, exclus în toamnă din PSD, şi Cezar Măgureanu, care marţi şi-a anunţat demisia din UNPR şi a precizat că va activa ca independent.

Practic, de aceştia doi depinde asigurarea cvorumului la Senat, necesar pentru desfăşurarea şedinţelor dar şi pentru adoptarea legilor organice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici