Putin, înconjurat de persoane cu coronavirus? Măsurile draconice instituite de liderul de la Kremlin

  • Cinci dintre membrii cabinetului prezidenţial ar avea coronavirus
  • De la sfârşitul lui ianuarie, au fost instituite noi măsuri de siguranţă, la Kremlin
  • Cei care ajung în preajma preşedintelui sunt testaţi
3184 afișări
Imaginea articolului Putin, înconjurat de persoane cu coronavirus? Măsurile draconice instituite de liderul de la Kremlin

Putin, înconjurat de persoane cu coronavirus? Măsurile draconice instituite de liderul de la Kremlin

Chiar dacă pandemia de coronavirus a făcut ravagii în Europa şi Statele Unite ale Americii, liderii de la Kremlin au respins ideea instituirii stării de urgenţă în Rusia, scrie The Independent.

Cu toatea astea, Vladimir Putin are motive să se îngrijoreze, deoarece numărul de persoane infectate continuă să crească alert. Guvernul rus a încercat să acţioneze decisiv, închizând frontierele şi făcând anchete epidemiologice.

Potrivit unor informaţii care au apărut joi seara, pandemia ar fi ajuns chiar la Kremlin.

Citând surse de la Kremlin, trei publicaţii locale susţin că nu mai puţin de cinci dintre membrii staff-ului lui Putin au fost infectaţi cu coronavirus: unul sau doi angajaţi ai administraţiei prezidenţiale, un membru al directoratului şi un membru al cabinetului.

Nu există însă informaţii potrivit cărora vreunul dintre aceştia ar fi intrat în contact cu Vladimir Putin până acum.

Protocoalele instituite la Kremlin au devenit mult mai stricte pe fondul pandemiei. Începând cu finele lui ianuarie, echipele care au grijă de siguranţa preşedintelui rus iau temperatura tuturor celor ajung în apropierea acestuia, iar probele de sânge au devenit obligatorii în ultimele două săptămâni.

Joi, Rusia a raportat un număr impresionant de noi cazuri de infectare, respectiv 182. Numărul total de persoane infectate a ajuns la 840. Cele mai multe cazuri sunt în Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici