Radu Sârbu: Adepţii şi simpatizanţii PNŢCD să voteze pentru Mircea Geoană

Radu Sârbu a declarat, marţi, la Timişoara că acordul semnat cu PSD, numit "pentru reconciliere naţională", prevede îndemnul la adresa susţinătorilor şi simpatizanţilor partidului de a vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pentru Mircea Geoană.

81 afișări
Imaginea articolului Radu Sârbu: Adepţii şi simpatizanţii PNŢCD să voteze pentru Mircea Geoană

Radu Sârbu: Adepţii şi simpatizanţii PNŢCD să voteze pentru Mircea Geoană (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit lui Sârbu, acordul între cele două partide prevede o serie de aspecte importante, printre care se numără faptul că "combaterea comunismului a fost şi rămâne legitimă şi necesară", că "Revoluţia din 1989 a fost anticomunistă, nu anticeauşistă", iar "pentru reconcilierea naţională este necesară căirea" celor responsabili.

"PNŢCD salută poziţia lui Mircea Geoană de reorientare ideologică a PSD spre o social-democraţie modernă", a mai spus Radu Sârbu.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au semnat, marţi, "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici