Radu Sârbu: Dosarul de la Parchet este o confirmare a intervenţiilor lui Traian Băsescu

Liderul PNŢCD Radu Sârbu afirmă că un procuror a dat NUP în cazul în care aripa condusă de el era acuzată de fals în înscrisuri în convocarea unui congres, dar prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a infirmat decizia, ceea ce confirmă "intervenţiile" lui Traian Băsescu.

32 afișări
Imaginea articolului Radu Sârbu: Dosarul de la Parchet este o confirmare a intervenţiilor lui Traian Băsescu

Radu Sârbu: Dosarul de la Parchet este o confirmare a intervenţiilor lui Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Sârbu a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că Marian Miluţ a folosit "toate tertipurile avocăţeşti posibile" pentru a bloca în instanţă înlolcuirea sa din funcţia de preşedinte al PNŢCD, inclusiv a acuzat că există falsuri în tabelul de participare la un congres din 2008, când a fost aleasă noua conducere a partidului.

"Marian Miluţ a folosit toate tertipurile avocăţeşti posibile pentru a bloca tranşarea în instanţă a înlocuirii sale şi a înregistrării noii conduceri. După ce a recuzat instanţa, tertip tradiţional, a acuzat de fals în înscrisuri tabelul de participare de la congresul din 24 august 2008. A acuzat 18 oameni că nu au semnat ei, apoi a extins la încă 19. Cercetarea penală a început în iunie 2009, aproape la un an de la congres, iar în ianuarie 2010 procurorul a dispus NUP (neînceperea urmăririi penale - n.r.), constatând că, de fapt, toţi cei care au fost acuzaţi semnaseră, doar două persoane au mandatat pe altcineva să semneze, dar au fost prezente în sală şi au votat, deci congresul s-a derulat în bună regulă", a declarat Radu Sârbu.

Potrivit acestuia, din cauza faptului că trei persoane din cele 37 acuzate nu erau în ţară şi nu au putut fi audiate de către procurorul care s-a ocupat de caz, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a infirmat prima soluţie şi a reluat dosarul, ceea ce confirmă "intervenţiile" lui Traian Băsescu, lucru care - susţine Sârbu - a fost confirmat chiar de Miluţ.

"Din cele 37 de persoane acuzate, trei nu au putut să fie audiate, pentru că au plecat din ţară. Şi procurorul îşi formase imaginea că acel congres nu a fost organizat de către un grup de crimă organizată, ci s-a desfăşurat statutar şi conform legii partidelor. Însă, pentru prima oară, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, la o săptămână de la NUP, a infirmat NUP-ul, ceea ce confirmă intervenţiile lui Traian Băsescu prin Parchet. Lucrul acesta ne-a spus nouă chiar Marian Miluţ. El ne-a spus că «şeful cel mare», Traian Băsescu, ne ţine şapte ani prin tribunale. Doi dintre cei trei au fost audiaţi, iar de unul nu dăm nici noi, pentru că nu este în ţară. Şi pentru acel om, în condiţiile în care toţi ceilalţi au confirmat că au fost în sală şi că semnăturile nu sunt falsificate, Parchetul ne ţine. Asta este independenţa justiţiei după Miluţ şi Băsescu", a afirmat Radu Sârbu.

Întrebat de ce Marian Miluţ a făcut plângerea la Parchet, Radu Sârbu a răspuns că acesta are "obsesia" de a deţine funcţii publice, iar Traian Băsescu doreşte să "înghită" PNŢCD.

"Miluţ - nu ştiu de ce face acest lucru, mă gândesc că sunt considerente psihiatrice la mijloc, sociopatia, obsesia sa de a deţine funcţii publice. Traian Băsescu o face deoarece doreşte să înghită PNŢCD", a declarat Sârbu.

El a afirmat că Doina Cornea nu a fost cercetată în acest dosar, deoarece ea nu a participat la acel congres al partidului.

Radu Sârbu a participat, sâmbătă, la Timişoara, la şedinţa CNC a PNŢCD şi asistă la înfiinţarea Forumului Aleşilor Locali ai PNŢCD.

Preşedintele PNŢCD, Marian Petre Miluţ, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că "aripa disidentă" Radu Sârbu - Gheorghe Ciuhandu este cercetată la Parchet pentru presupuse falsuri, cum ar fi o semnătură a Doinei Cornea, în convocarea unui Congres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici