Radu Sârbu: Prevederile protocolului au fost aprobate de Coposu

Liderul ţărănist Radu Sârbu a declarat, marţi, la Timişoara, că prevederile Parteneriatului încheiat de PNŢCD cu PSD şi PNL au fost aprobate de Corneliu Coposu, dar şi de seniorii PNŢCD, însă Coposu "nu a găsit interlocutori de partea cealaltă" pentru reconciliere naţională.

123 afișări
Imaginea articolului Radu Sârbu: Prevederile protocolului au fost aprobate de Coposu

Radu Sârbu: Prevederile protocolului au fost aprobate de Coposu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Prevederile acestui protocol au fost aprobate de Corneliu Coposu. Corneliu Coposu nu a găsit interlocutorii de partea cealaltă, necesari reconcilierii naţionale. Aceste prevederi sunt voinţa seniorilor partidului. Senatul partidului, care cuprinde supravieţuitorii puşcăriilor comuniste, a votat în unanimitate pentru acest demers de reconciliere care nu vizează doar un alt tip de relaţii între două partide ci vizează societatea rtomânească în ansamblu", a spus liderul ţărănist Radu Sârbu.

El i-a urat lui Mircea Geoană "succes" la alegerile prezidenţiale.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a ţinut să completeze declaraţiile liderului ţărănist, amintind de o întâlnire desfăşurată în 1995 la Snagov, unde Ion Iliescu, Radu Câmpeanu, Corneliu Coposu şi Patriarhul Teoctist au stabilit împreună că România trebuie să adopte parcursul european.

"Şi totuşi, în 1995, la Snagov, oameni care erau din două galaxii politice diferite - domnul Coposu şi domnul Iliescu, preşedinte în acel moment - au avut tăria, în pofida diferenţelor adânci, profunde şi a contrastului, şi s-au aşezat la aceeaşi masă împreună cu Radu Câmpeanu, împreună cu Preafericitul Părinte Teoctist, împreună cu liderii formali şi informali ai României şi au decis atunci împreună - duşmani în plan ideologic dar parteneri în plan strategic - că obiectivul României este să meargă în Uniunea Europeană şi în NATO", a explicat Geoană.

"Cu atât mai mult noi, care nu avem aceste amintiri despre trecut, suntem liberi să putem să construim o Românie profund democratică şi acesta este angajamentul meu aici, la Timişoara, faţă de toţi românii şi faţă de cei care cred în binele acestui popor", a mai spus Geoană.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, alături de Radu Sârbu, au semnat, marţi, "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici