Radu Stroe a fost exclus din PNL: "Sunt la a treia excludere din PNL, pe aceasta a dorit-o Antonescu. Rămân independent"

Conducerea PNL a decis, marţi, excluderea din formaţiune a lui Radu Stroe, fost ministru de Interne.

714 afișări
Imaginea articolului Radu Stroe a fost exclus din PNL: "Sunt la a treia excludere din PNL, pe aceasta a dorit-o Antonescu. Rămân independent"

Radu Stroe (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat la a câta excludere este din 1990 până în prezent, Stroe a răspuns: "A treia".

"Am fost exclus în noiembrie 1992, când domnul Radu Câmpeanu a scos PNL din CDR, şi partidul a obţinut 2,37%, şi împreună cu Valeriu Stoica, domnul Enescu, atunci secretar general al partidului, am cerut demisia domnului Radu Câmpeanu şi a Biroului Politic al partidului. Măsura corespunzătoare a fost excluderea noastră în noiembrie 1992. În 1994, azi se împlinesc 20 de ani, tot în aprilie '94, domnul Dinu Patriciu, Ludovic Orban şi alţii de la PL '93 m-au exclus pentru că am început demersurile de fuziune a PNL '93 cu PNL. Au surprins aceste discuţii, negocieri demarate şi au luat măsura excluderii. Astăzi, când eu am constatat că s-a făcut această greşeală cu ruperea USL şi ieşirea PNL de la guvernare, şi exprimând public acest lucru, s-a luat această decizie, asta-i viaţa", a afirmat Stroe.

Fostul ministru de Interne a precizat că nu se consideră un trădător al PNL. "De fapt, domnul Antonescu a fost cel care a dorit acest lucru (excluderea din PNL, n.r.), a fost o propunere a domnului Quintus de suspendare pe 6 luni din funcţia de vicepreşedinte... asta este", a afirmat deputatul liberal, precizând că nu intenţionează să se alăture PSD, ci să revină în PNL.

De asemenea, el a fost întrebat dacă i se va alătura lui Călin Popescu Tăriceanu. "Domnul Tăriceanu nu are nicio platformă, vrea el platforme. Nu, rămân aşa. Platforma economică nu are nicio legătură cu situaţia politică", a mai spus Radu Stroe. El a menţionat că rămâne deputat independent.

Conducerea PNL a votat propunerea de excludere din partid a vicepreşedintelui PNL Radu Stroe după ce grupul deputaţilor liberali a decis să solicite Biroului Politic al PNL să ia în discuţie situaţia fostului ministru de Interne.

Decizia finală în privinţa excluderii lui Stroe din PNL urmează a fi luată în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului, conform Statutului PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici