Rădulescu, despre statutul Elenei Udrea de refugiat politic: Mai bine stătea aici şi spunea de judecătorii ce încuviinţau mandate ilegale

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat vineri, pentru MEDIAFAX, în legătură cu faptul că Elena Udrea ar avea statutul de refugiat politic în Costa Rica, că ea trebuia să aibă curajul să stea în România să lupte şi să vorbească despre presupusele ilegalităţi ale judecătorilor şi procurorilor.

1020 afișări
Imaginea articolului Rădulescu, despre statutul Elenei Udrea de refugiat politic: Mai bine stătea aici şi spunea de judecătorii ce încuviinţau mandate ilegale

Rădulescu, despre statutul Elenei Udrea de refugiat politic: Mai bine stătea aici şi spunea de judecătorii ce încuviinţau mandate ilegale

"Sunt oameni din PSD cărora li s-au făcut dosare penale şi au stat cu demnitate, merg în procese în România si nu fug niciunde, iar tocmai aceia care erau prietenii statului paralel, tocmai ăştia fug. Dânsa dacă spune că nu are încredere în justiţia asta, de ce a participat în anii când erau ei pe cai foarte mari la chestiunile astea? E foarte simplu să fugi. Mai bine stătea aici să lupte şi să spună, dacă ştia anumite lucruri, despre judecătorii care încuviinţau mandate ilegale de interceptare, despre procurori. Adică ei participă la alcătuirea acestui sistem, apoi îl blamează şi fug în străinatate, spunând că sunt persecutaţi politic?", a explicat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, deputatul PSD, Cătălin Rădulescu.

Avocatul Veronel Rădulescu a anunţat, vineri, la instanţa supremă, că fostul ministru al Turismului Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica. Apărătorul le-a comunicat magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că fostul ministru are, din luna martie, statutul de refugiat politic şi că doreşte să fie audiată în dosarul Bute, în care e acuzată de fapte de corupţie, prin videoconferinţă sau prin comisie rogatorie.

„Doamna Udrea mi-a transmis azi dimineaţă un memoriu adresat instanţei prin care solicită să fie audiată utilizând mijloace de comunicare la distanţă sau comisia rogatorie, motivat de faptul că în prezent statutul Elenei Udrea este de refugiat politic în Costa Rica. (...) Convenţia prevede ca persoanele refugiate primesc statut din cauza unor temeri, jusitificate de teama de a fi persecutată. În această cauză sunt opiniile sale politice. (...) Având în vedere statutul pe care Elena Udrea îl are din 21 martie, în virtutea lui, solicităm insistent instanţei să fie audiată şi să i se acorde ultimul cuvânt. Indicăm un precedent în acest sens, chiar de la Înalta Curte, în situaţia lui Sebastian Ghiţă, care are alt statut, nici nu are statut de refugiat. El a fost audiat de mai multe ori de ÎCCJ în dosarele sale utilizând mijloacele de comunicare electronică la distanţă”, a precizat avocatul fostului ministru, Veronel Rădulescu.

Procurorul DNA a contestat însă afirmaţiile avocatului Elenei Udrea.

"Nu rezultă nicăieri în acel document că i s-a dat statutul de refugiat. Se arată că există un interviu acolo când ea susţinea în faţa noastră că e în imposibilitatea de a se prezenta aici. Documentele au titlu provizoriu şi evidenţiază că i se permite şederea şi nicidecum că are statut de refugiat. Luaţi act de natura tendenţioasă de traducere a documentelor. Se vorbeşte în actul respectiv de un carnet provizoriu", a spus procurorul DNA în faţa instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici