Rafila: Eu sunt mai întâi medic, dacă ar trebui să îmi încalc moralitatea aş renunţa la calitatea de membru al PSD

Alexandru Rafila, cooptat recent în PSD, spune că unul din primele lucruri pe care i le-a spus lui Marcel Ciolacu a fost că este un om independent şi loial, dar loialitatea nu trebuie confundată cu încălcarea unor principii.

873 afișări
Imaginea articolului Rafila: Eu sunt mai întâi medic, dacă ar trebui să îmi încalc moralitatea aş renunţa la calitatea de membru al PSD

Rafila: Sunt un om loial, dar loialitatea nu trebuie confundată cu încălcarea unor principii

Întrebat la Digi24 dacă acum ar mai ieşi în stradă împotriva unui guvern PSD, în condiţiile în care fusese la protestele din Piaţa Universităţii faţă de guvernul PSD care dăduse ordonanţa 13, Rafila a răspuns: „Absolut. Până la urmă cred că noi trebuie să funcţionăm după un mecanism democratic de respectare a legii. Eu sunt mai întâi medic, îmi păstrez crezul profesional şi dacă ar trebui să îmi încalc moralitatea cu siguranţă nu aş face acest lucru şi aş renunţa la calitatea de membru al PSD”..

Întrebat dacă a vorbit despre aceste condiţii când a fost cooptat de PSD, Rafila a declarat că au fost „chiar primele condiţii”.

„Le-am explicat că sunt un om independent în gândire, în atitudine Sunt un om loial, dar loialitatea nu trebuie confundată cu încălcarea unor principii şi lucrul ăsta probabil că a fost unul din primele lucruri pe care le am spus domnului Ciolacu. Dânsul mi-a spus că se bucură că este aşa pentru că nu are nevoie de persoane care să urmeze orbeşte o linie politică şi să nu aibă măcar liberul arbitru şi decenţa de a spune lucrurilor pe nume”, a adăugat Alexandru Rafila.

În continuare, Rafila a fost întrebat ce le transmite celor care spun despre PSD că încearcă să îşi schimbe părul odată cu invitarea sa să candideze, dar năravul ba. Acesta a răspuns că ar trebui să existe o discuţie deschisă în partid referitoare la acest subiect, care să explice de ce noul PSD are o abordare care vrea să şteargă răni sau pete ale trecutului.

Întrebat, de asemenea, dacă va fi primul şi ultimul tehnocrat din afara partidului care va candida pe listele PSD, Rafila a răspuns „în urma discuţiilor pe care le-am avut, eu am înţeles că nu. Ar fi ciudat să fiu eu singurul om din zona tehnică, pentru că domeniile economice şi sociale sunt multe şi cu siguranţă există mulţi intelectuali, oameni cu practică, prestigiu şi experienţă care împărtăşesc valori de stânga. Sper să nu fiu eu singurul în această situaţie pentru că pe mine mă interesează o reţea de oameni specializaţi în Parlament, dincolo de PSD”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici