Raluca Turcan despre ultimele alegeri: PNL a fost praf. Mai aveam puţin şi rămâneam cu praful de pe tobă

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi seara, la Ploieşti, unde se desfăşoară alegerile interne ale organizaţiei PNL Prahova, că la alegerile parlamentare „Partidul Naţional Liberal a fost praf”, din cauza lipsei dialogului.

2530 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan despre ultimele alegeri: PNL a fost praf. Mai aveam puţin şi rămâneam cu praful de pe tobă

Raluca Turcan despre ultimele alegeri: PNL a fost praf. Mai aveam puţin şi rămâneam cu praful de pe tobă (Imagine: Alexandra Pandrea/ Mediafax Arhiva Foto)

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a afirmat în faţa liberalilor prahoveni că, la alegerile parlamenentare de anul trecut, partidul a fost „praf” şi că „mai aveam puţin şi rămâneam cu praful de pe tobă”, politicianul precizând că s-a ajuns în această situaţie din cauza lipsei dialogului.

„La fostele alegeri parlamentare Partidul Naţional Liberal a fost praf, mai aveam puţin şi rămâneam cu praful de pe tobă. Am ajuns acolo dintr-o lipsă cruntă de dialog între noi, dintr-o lipsă de respect în echipa Partidului Naţional Liberal, dintr-o ruptură înfiorătoare între centru şi baza, adică dumneavoastră, cei chemaţi să munciţi în campanii, dintr-o ruptură de realitate între ceea ce aşteaptă oamenii de la noi şi înainte de campanie, şi în perioada campaniei, şi ceea ce au făcut unii colegi atâta timp când au fost la decizia PNL” a declarat Raluca Turcan în faţa liberalilor din Prahova.

Preşedintele interimar al PNL a precizat că nu poate arăta doar într-o singură direcţie, afirmând însă că multe rezultate slabe au fost şi rezultatul „blaturilor” dintre PNL şi PSD.

„Întrebarea este ce facem de acum încolo? Soluţia este la dumneavoastră. Avem mai multe variante. Una să ne uităm cum unii liberali pur sânge clamează soluţiile de viitor pentru PNL însă în anumite momente nu au ezitat nicio secundă să pactizeze cu PSD-ul, şi să-l pună pe tavă. Multe rezultate slabe au fost şi rezultatul blaturilor dintre PNL şi PSD”, a declarat preşedintele PNL.

Turcan a adăugat că există riscul ca PNL să ajungă la cel mai mare partid mic din România.

„Putem să ne facem că nu ne dăm seama că oamenii ne percep ca un partid în care oamenii nu trag în aceeaşi direcţie, ca un partid în care nu există unitate de mesaj şi set de valori asumate şi respectate în exterior, ca un partid fără voinţa de a fi cu adevărat reprezentantul celor mulţi şi uneori, prin locuri esenţiale, preocupat să răspundă interselor pentru funcţii şi interese ale unora din partid. Aceasta e o soluţie pe care o avem la dispoziţie: să ne facem că nu vedem cum se uită alţii la PNL. Şi pe această cale putem ajunge, în cel mai fericit caz, la cel mai mare partid mic din România”, a mai spus Turcan.

În cadrul întâlnirii, şefa liberalilor a spus, însă, că PNL poate recâştiga un partener, făcând referire la preşedintele Klaus Iohannis.

“Partidul Naţional Liberal, în momentul de faţă, poate să-şi recâştige un partener. Şi acel partener se numeşte preşedintele României, Klaus Iohannis. Preşedintele României a fost ales de 6,2 milioane de oameni nu pentru că este sas şi este din Sibiu, ci pentru că a avut un program de ţară în care oamenii şi-au pus speranţa să trăiască mai bine în România lor. Acest preşedinte poate să-şi îndeplinească misiunea pentru ţară dacă ar avea o echipă: preşedinte, majoritate parlamentară, guvern, şi echipă în teritoriu care să lucreze pentru programul de ţară. Preşedintele nu va veni să facă programul PNL şi nici politici pentru noi”, a mai spus liderul PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici