Raluca Turcan i-a urat „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal, care a murit în 1803

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a urat „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal, care a murit cu peste 200 de ani în urmă, în 1803.

11903 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan i-a urat „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal, care a murit în 1803

Raluca Turcan i-a urat „La mulţi ani!” baronului Samuel von Brukenthal, care a murit în 1803

Ulterior, ministrul Muncii şi-a editat postarea.

Baronul Smauel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, s-a născut la 26 iulie 1721 şi a murit în anul 1803.

„Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici