Raluca Turcan, liderul filialei Sibiu, a fost aleasă preşedinte interimar al PNL, în unanimitate: Am demonstrat că nu fac parti-pris-uri

Raluca Turcan a fost aleasă preşedintele interimar al PNL, în unanimitate, au precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din PNL. De asemenea, preşedintele CJ Ilfov Marian Petrache a fost votat secretar general interimar al PNL, susţin surse din partid, după ce mai mulţi membri ai BPN au contestat propunerile făcute în şedinţa, respectiv Teodor Atanasiu şi Răducu Filipescu.

2166 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan, liderul filialei Sibiu, a fost aleasă preşedinte interimar al PNL, în unanimitate: Am demonstrat că nu fac parti-pris-uri

Raluca Turcan a fost aleasă preşedinte interimar al PNL, în unanimitate - surse (Imagine Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat, marţi, că nu a venit la conducerea interimară a partiduui în urma unui compromis, ci a venit cu cel mai bun rezultat obţinut de PNL la alegeri, afirmând că nu va face parti-pris-uri şi că vrea că contribuie la reconstrucţia PNL.

"Am primit propunerea unanimă de a fi preşedinte interimar al PNL în condiţiile în care am venit astăzi la şedinţă cu cel mai bun rezultat obţinut de PNL în toată ţara (…) Această propunere nu a venit în urma unui compromis, a unor negocieri. Nu m-am aşteptat şi nu mi-am dorit să se întâmple lucrul acesta (…)", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la finalul şedinţei BPN în care a fost validată în funcţie.

Turcan a afirmat că PNL trebuie să stabilească "nişte aspecte care nu se negociază", aşa cum a făcut şi organizaţia pe care o conduce, PNL Sibiu, precizând că acestea sunt integritatea, performanţa, dorinţa de a face lucrurile bine.

"Planul de reconstruţie al PNL trebuie să se bazeze pe soluţii concrete. Şi lucrul acesta a contat mult în campanie, faptul că nu am vorbit despre proiecte concrete pe care oamenii şi le-ar fi dorit de la noi (…)", a spus Turcan.

Turcan a afirmat că PNL a greşit când s-a concentrat pe persoane şi "proiecte mărunte".

"Am preferat o bună perioadă să ne concentră pe persoane, pe proiecte mărunte şi nu am vorbit despre proiecte mari pe care oamenii le-au aşteptat de la noi", a spus preşedintele interimar al PNL.

Întrebată dacă PNL a pierdut alegerile pentru că s-a concentrat pe Dacian Cioloş premier, Turcan a afirmat că analiza alegerilor se va face săptămâna viitoare.

"Nu vom face maziliri. Avem nevoie de o evaluare. Orice management are nevoie de o evaluare, în funcţie de performanţă, dar ca şi în educaţie contează foarte multe lucruri atunci când discuţi despre performanţă", a răspuns Turcan, întrebată dacă va începe "mazilirea" filialelor codaşe.

Raluca Turcan a infirmat comentariile celor care au spus că rezultatul cu care se mândreşte a fost obţinut cu uşurinţă, având în vedere că Klaus Iohannis a fost primar al Sibiului.

"În Sibiu, de când am activitate politică am urmărit performaţa şi am obţinut performanţă. Vă readuc aminte un moment când tot datorită echipei din care am făcut parte, la alegerile europarlamentare, am obţinut un scor foarte bun care a arătat că există o forţă politică importantă (la Sibiu-n.r.). Sunt mândră de partenriatul pe care l-am avut cu primarul Klaus Iohannis în interesul sibianului", a spus Turcan.

Cât priveşte suspiciunile de parti-pris-uri, Turcan a afirmat că va pune performanţa pe primul loc, precizând că va exista o Comisie care va pregăti congresul.

"Eu am demonstrat până acum că nu fac parti-pris-uri şi am demonstrat că pun performanţa pe primul loc. Pentru pregătirea Convenţiei vom avea o comisie care să asigure egalitate de şanse tuturor celor care vor dori să candideze la următoarele alegeri. Următoarea convenţie nu trebuie să fie locul în care să se regăsească persoane doar de dragul de a ocupa nişte funcţii. Va trebui să aducă toţi oamenii buni cu expertiză, cu dorinţa de schimba lucrurile în bine în conducerea partidului", a spus Turcan, adăugând că "provocarea" este să aducă decizia politică mai mulţi oameni buni, performanţi, competenţi şi dornici să schimbe lucrurile.

Surse: Raluca Turcan, propusă să asigure interimatul la PNL

Raluca Turcan a declarat, în şedinţa BPN, că vine pe un rezultat bun, un rezultat de echipă în Sibiu, "cu oameni noi şi profesionişti, cu respectarea criteriilor de integritate", potrivit surselor citate.

Principala responsabilitate a preşedintelui interimar va fi organizarea congresului, la care va fi aleasă o conducere cu puteri depline, programat pentru începutul anului viitor.

Şedinţa BPN a fost marcată de tensiuni, mai mulţi membri au fostului PDL părăsind sala nemulţumiţi de propuneri care au fost făcute iniţial pentru postul de secretar general interimar.

Teodor Atanasiu a fost contestat în BPN, invocându-se scorul mic pe care l-a obţinut la Buzău, la alegerile din 11 decembrie, iar pe fondul tensiunilor aripa vechiului PDL a fost invitată să formuleze o propunere.

După ce mai mulţi membri ai fostului PDL au părăsit sala neţinând cont de îndemnul Ralucăi Turcan care le spunea: "Nu părăsiţi sala", s-a anunţat o pauză de cinci minute.

După terminarea pauzei, preşedintele CJ Ilfov Marian Petrache a fost votat secretar general interimar.

Funcţia de secretar general al PNL a fost deţinut până de curând de către Ilie Bolojan.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici