Raluca Turcan: "PNL a pierdut alegerile din cauza mesajului confuz. Să nu îl scoatem ţap ispăşitor pe Cioloş"

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi seara că PNL a pierdut alegerile din cauza mesajului confuz şi că nu vrea să îl scoată „ţap ispăşitor pe Dacian Cioloş”, afirmând că o discuţie cu fostul premier ar fi o „normalitate”, dar că partidul se poate redresa independent de el.

964 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: "PNL a pierdut alegerile din cauza mesajului confuz. Să nu îl scoatem ţap ispăşitor pe Cioloş"

Raluca Turcan: "PNL a pierdut alegerile din cauza mesajului confuz. Să nu îl scoatem ţap ispăşitor pe Cioloş"

„Aş spune că decalaraţia colegului meu Ludovic Orban este una mai matură politic decât o declaraţie de rspingere brutală a lui Dacian Cioloş. Să nu uităm că Dacian Cioloş a fost votat în forurile statutare ale partidului pentru a fi propunerea noastră de premier. Este un om pe care PNL l-a susţinut şi la promovat în campanie prin miile de simpatizanţi”, a spus Raluca Turcan la B1tv.

Liderul interimar al PNL a pus eşecul partidului la alegerile parlamentare pe seama "mesajului confuz care a diluat identitatea PNL” şi care a îndepărtat electoratul de dreapta.

Dacian Cioloş nu trebuie să fie „ţapul ispăşitor” în analiza eşecului PNL în alegeri, a subliniat ea.

„Eu cred că în campania electorală au fost necalibrate interpretările şi dintr-o parte şi din alta. Cred că dacă PNL cu un premier din afara partidului s-au fi concentrat mai mult pe soluţiile de guvernare, rezolvarea problemelor, atragerea oamenilor cu expertiză, care au un cuvânt de spus şi pot să mobilizeze la rândul lor alţi oameni rezultatul ar fi fost cu totul altul. Nu vreau să îl scoatem ţap ispăşitor pe Dacian Cioloş. Vreau ca analiza să fie una realistă”, a spus Turcan.

Ea a adăugat că, la baza partidului, există liberali care sunt dezamăgiţi însă de „modul ezitant” în care Dacian Cioloş s-a implicat în campania pentru alegerile parlamentare.

„Raportarea la Dacian Cioloş trebuie să fie una decentă, chibzuită şi realistă. (…) eu cred că o discuţie cu Dacian Cioloş ar fi o normalitate din partea PNL, însă, de aici până la a discuta preşedinţia PNL este o distanţă foarte mare”, a accentuat Turcan.

Cât priveşte posibilitatea intrării lui Dacian Cioloş în PNL, alături de alţi tehnocraţi care au făcut parte din Cabinetul său, ea a afirmat că PNL poate să se redreseze independent de Dacian Cioloş.

„Îmi propun să învăţ din ceea ce nu a funcţionat în PNL şi să nu repet. Eu cred că PNL poate să se redreseze independent de Dacian Cioloş. Dacian Cioloş poate să devină dacă îşi doreşte un plus al echipei PNL”, a concluzionat liderul interimar al partidului.

În condiţiile în care ai mulţi lideri PNL au respins vehement o apropiere de Dacian Cioloş în perioada următoare, fostul deputat liberal Ludovic Orban a declarat că fostul premier este binevenit în PNL, dar că nimeni nu îi poate promite acestuia că va fi ales în vreo funcţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici