Raluca Turcan: PNL nu ia în calcul suspendarea preşedintelui. Nu există temei constituţional

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că PNL nu ia în calcul varianta suspendării preşedintelui pentru că nu există nici un temei constituţional, afirmând că liberalii cer PSD să numească un premier din rândul specialiştilor PSD.

958 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PNL nu ia în calcul suspendarea preşedintelui. Nu există temei constituţional

Raluca Turcan: PNL nu ia în calcul suspendarea preşedintelui. Nu există temei constituţional (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Arhiva Foto)

„PNL nu ia în calcul în momentul de faţă varianta suspendării preşedintelui întrucât nu există nici un temei constituţional. Decizia preşedintelui de a refuza propunerea este în temei constituţional, aşa cum este şi dreptul domniei sale de a desemna primul ministru. Constituţia nu este încălcată în momentul de faţă. Nu există nici un temei constituţional pentru a genera suspendarea. Urmărim cu maximă surprindere această cramponare a domnului Dragnea de o persoană care îi satisface interesul personal şi urmărim cu surprindere ameninţarea cu suspendarea pentru că nu există temei constituţional”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

PNL a cerut PSD să numească un premier din rândul specialiştilor din partid.

Liderul PNL a susţinut că adevăratul plan al lui Liviu Dragnea a fost să guverneze în interes personal.

„Adevărul se vede limpede. PSD nu a avut nici o soluţie pentru oameni, pentru cei mulţi. Adevăratul plan al lui Liviu Dragnea a fost să guverneze în interes personal, să blocheze totul până în acest moment pentru a guverna prin interpuşi cu consecinţe nefaste asupra Românie. PSD a pierdut sprijinul oamenilor în momentul în care a decis că interesul personal este mai presus decât mandatul pe care l-au dat cetăţenii. Cetăţenii au votat ca PSD, ALDE şi alte partide care au fost votate să guverneze în interesul public, nu să ameninţe cu suspendare, nu să pună mai presus dorinţa de a guverna prin interpuşi”, a mai susţinut Turcan.

Întrebată dacă preşedintele ar fi trebuit să avanseze un nume de premier, Turcan a afirmat că textul Constituţiei este „limpede”.

Întrebată dacă preşedintele Iohannis ar trebuie să ofere explicaţii privind refuzul de a o desemna pe Sevil Shhaideh, Turcan a spus „nu există nici un temei legal care să oblige preşedintele să ofere aceste explicaţii”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici