Raluca Turcan: PNL solicită demisia în alb a lui Dragnea şi Grindeanu; Şerban Nicolae nu este de capul lui

PNL solicită demisia în alb a liderului PSD Liviu Dragnea şi a premierului Sorin Grindeanu, a declarat, luni, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmând că doar aşa cei doi pot să demonstreze că „nu sunt personaje într-un joc ipocrit privind legea graţierii”.

323 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PNL solicită demisia în alb a lui Dragnea şi Grindeanu; Şerban Nicolae nu este de capul lui

Turcan: PNL solicită demisia în alb a lui Dragnea şi Grindeanu; Şerban Nicolae nu este de capul lui

„PNL solicită demisia în alb a domnilor Dragnea şi Grindeanu. Aceasta este singura modalitate prin care preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul României pot să demonstreze că nu sunt personaje într-un joc ipocrit privind legea graţierii”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la finalul şedinţei BPN PNL.

PSD şi ALDE Au toate pârghiile pentru a-şi determina parlamentarii să respingă graţierea pentru fapte de corupţie, a afirmat Raluca Turcan.

„Din nefericire, impresia pe care ne-au transmis-o personajele în cauză este aceea că aruncă mingea de la unul la altul, că au o înţelegere netransparentă şi nenorocită pentru poporul român ca prin prezenţa domnului Şerban Nicolae să îşi împartă responsabilitatea şi să includă graţierea pentru corupţi”, a spus Turcan.

Liderul interimar al PNL a mai spus că senatorul PSD Şerban Nicolae nu este „de capul lui”.

„Domnul Şerban Nicolae nu este de capul lui. Dacă ar fi de capul lui atunci Dragnea ar trebui să-l demită în secunda doi pentru că pe un subiect de o asemenea importanţă este imposibil ca preşedintele unei comisii aparţinând unei majorităţi parlamentare covârşitoare să aibă iniţiative de capul lui şi să nu răspundă”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a precizat la solicitarea jurnaliştilor că atitudinea fostului preşedinte Traian Băsescu, în Comisia juridică, în dezbaterile privind graţierea, este „subiectivă şi duplicitară”.

Liberalii vor cere apel nominal pentru votul din Senat.

„PNL la votul din Senat va solicita apel nominal, astfel încât nici în plenul Senatului să nu se poată juca de-a alba neagra cu votul privind graţierea corupţilor. Este modalitatea cea mai simplă, cea mai onestă de a demonstra că ceea ce spui şi faci”, a precizat Turcan.

Raluca Turcan i-a cerut premierului Grindeanu să se poziţioneze „tranşant” privind condiţiile din penitenciare.

„Dacă sunt interesaţi de condiţiile de detenţie, de amenzile pe care trebuie România să le plătească la CEDO atunci să solicite premierul ministrului Apărării ca din câteva cazărmi dezafectate să înceapă un program de investiţii astfel încât măcar trei să fie transformate în centre de detenţie. În felul acesta putem ajunge în mod rapid şi într-un termen previzibil pentru cei care urmăresc respectarea drepturilor în România la o depopulare din actualele penitenciare şi la o îmbunătăţire a condiţiilor de trai din penitenciare”, a spus Turcan.

Turcan: BPN PNL a decis ca liberalii care lipsesc de la voturi importante să fie sancţionaţi

BPN PNL a decis în unanimitate ca liberalii care lipsesc de la voturi importante să fie sancţionaţi gradual, potrivit Statutului, a declarat, luni, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmând că nu decizia luată nu se raportează la Alina Gorghiu, ci la “un principiu sănătos".

”Azi în Biroul Permanent Naţional am propus şi s-a decis în unanimitate ca atunci când colegi de-ai nostril lipsesc la voturi importante cu aşteptări mari din partea opiniei publice, atunci politic să recurgem la sancţiunile prevăzut în statut. Sancţiunile sunt graduale de la imposibilitatea de a vota în anumite şedinţe, inclusiv până la suspendarea din partid pe diferite perioade”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, întrebată ce măsuri a luat pentru a-i împiedica pe liberali “să chiulească”.

Întrebată dacă a avut o discuţie cu Alina Gorghiu, având în vedere că Nicoleta Pauliuc a lipsit motivat de la şedinţa Comisiei juridice în care a fost adoptat amendamentul privind graţierea corupţilor, Turcan a afirmat că “nu vorbeşte despre persoane”.

“(…) nu vorbesc despre persoane şi lucrul acesta aş vrea să fie bine înţeles pentru că acuma fost situaţia de la Senat în comisia juridical, mâine poate să fie o altă comisie. Ne raportăm la un principiu care este foarte sănătos pentru a face diferenţa între PNL şi PSD. Din nefericire (…) s-a transmis în spaţiul public ideea unei partizări a PNL cu PSD din cazua unor absenţe în momente importante, ori lucrul acesta e dăunător partidului per ansamblu şi orice membru de partid trebuie să înţeleagă că interesul public şi interesul PNL sunt mai presus decât orgoliul sau interesul unei persoane”, a adăugat Turcan.

Întrebată dacă Alina Gorghiu poate fi acuzată de blat cu PSD, Turcan a afirmat că nu se referă “punctual la Alina Gorghiu”.

”Nu mă refer punctual la Alina Gorghiu. Chiar dacă există un mare deliciu de a titra << Turcan se războieşte cu Gorghiu>> nu mă refer la Alina Gorghiu, mă refer la un principiu pe care dacă nu-l respectăm PNL-ului îi va fi din ce în ce mai greu să spună că e diferit de PSD”, a răspuns Turcan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici