Raportul la Legea educaţiei, returnat Comisiei de învăţământ. Articolele adoptate în week-end, reluate

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, ca raportul întocmit la proiectul Legii educaţiei naţionale să fie returnat Comisiei de învăţământ, urmând ca membrii acesteia să reia discuţiile la articolele adoptate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică.

28 afișări
Imaginea articolului Raportul la Legea educaţiei, returnat Comisiei de învăţământ. Articolele adoptate în week-end, reluate

Raportul la Legea educaţiei, returnat Comisiei de învăţământ. Articolele adoptate în week-end, reluate (Imagine: Mediafax Foto)

Chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) a precizat că membrii Comisiei de învăţământ vor avea termen până marţi, la ora 12.45, să reanalizeze respectivele prevederi.

Senatorul PSD a adăugat că, marţi, la ora 13.00, va avea loc o nouă şedinţă a Biroului Permanent, în care va fi stabilită foaia de parcurs a acestei legi.

Chelaru a spus că, în cadrul dezbaterilor din Biroul Permanent al Senatului, o parte dintre senatori a apreciat că această comisie "a lucrat mult mai mult decât trebuie, fără aprobarea Biroului Permanent" şi a apreciat că zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în care Comisia a lucrat peste program, neavând aprobarea Biroului Permanent, nu pot fi avute în vedere.

"După nenumărate discuţii, s-a ajuns la un compromis, apreciindu-se ca respectiva comisie să reanalizeze articolele dezbătute în cele trei zile", a declarat Chelaru.

Senatorul social-democrat a precizat că a existat şi o altă propunere, ca membrii Comisiei să reanalizeze până miercuri acest raport, apoi să fie sesizat Biroul Permanent şi să fie acordate cele trei zile necesare pentru încunoştiinţarea senatorilor, astfel încât proiectul şi raportul să intre în dezbaterea plenului Senatului în cursul săptămânii viitoare.

"Sigur că toate aceste discuţii şi toate propunerile aprobate e posibil să fie reanalizate, la propunerea oricărui grup parlamentar, astăzi (n.r. - luni), în şedinţa de plen", a ţinut să precizeze Ioan Chelaru.

Cei şase senatori PSD şi PNL din Comisia pentru învăţământ au dezbătut Legea educaţiei, sâmbătă şi duminică, în absenţa reprezentanţilor PDL şi UDMR. Raportul a fost depus, luni, la Biroul Permanent al Senatului.

Pe parcursul unei şedinţe maraton care a durat aproape nouă ore, cei şase membri din opoziţie ai comisei au dezbătut, sâmbătă, majoritatea articolelor din proiectul de act normativ, până la articolul 331, ultimul al actului normativ. Duminică, ei au reluat lectura proiectului de act normativ, pentru ultimele corecturi.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a declarat, sâmbătă, că senatorii opoziţiei care dezbat în week-end proiectul Legii educaţiei naţionale nu au aprobare să lucreze, că aceste şedinţe se desfăşoară în afara Regulamentului şi că articolele adoptate trebuie rediscutate.

În replică, Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al comisiei, a declarat că dezbaterea Legii educaţiei în prezenţa opoziţiei este regulamentară, s-a desfăşurat în cvorum, ea precizând că raportul va fi înaintat, "ca orice raport", Biroului Permanent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici